Teleselskab var i problemer: Folk kaldes ind fra ferie

Telenor oplevede problemer i hele landet og satte alt ind på at løse problemet

Opdateret klokken 16.45: Telenor melder nu, at alle problemer er løst. Nedenstående artikel er derfor ikke længere aktuel.

Telenor er fredag ramt af spredte problemer i hele landet.

Det bekræfter de over for Ekstra Bladet.

- Vi har problemer, som gør, at vi har udfald på vores mobil- og fastnettelefoni og internet over det meste af landet. Men det rammer primært vores erhvervskunder, siger Kirsten Grumstrup, kommunikationskonsulent hos Telenor, til Ekstra Bladet.

Klokken 15.45 oplyser hun dog til Ekstra Bladet, at problemerne med at ringe fra mobil til mobil er løst, og at der nu kun er problemer mellem fastnet og mobil.

Hun fortæller, at private kan være ramt af problemerne, fordi de kan opleve problemer med at komme i kontakt med virksomheder og institutioner.

- Private bliver ramt ved, at de ringer til omstillingsborde, hvor man normalt vil blive stillet om, men de kan så ikke komme igennem, fordi det er hos en erhvervskunde. Men problemet ligger hos erhvervskunderne, siger hun.

Udvalgte Telia-kunder med nyere iPhones er i disse uger ramt af et netværksproblem. Foto: Stine Bidstrup Teknologi Koks i dataforbindelsen hos Telia: Kan hverken gå på 3G eller 4G

Det betyder blandt andet, at GLS har problemer med at blive ringet op af deres kunder.

Kirsten Grumstrup fortæller, at det langt fra er alle erhvervskunder, der er ramt, men at det er spredt ud over landet.

- Vi prøver at finde fejlen, og vi har sat alt disponibelt personale på sagen, og folk er også kaldt ind fra fri og ferie for at prøve at finde fejlen. Og så prøver vi også samtidig at omlægge vores trafik, så vi lægger trafikken over på de master, der virker, siger hun.

Der er endnu ikke nogen tidshorisont for, hvornår fejlen er udbedret. Problemerne har stået på siden omkring middag, fortæller hun.

Telenor vil løbende opdatere deres driftsinfo med informationer om, hvornår fejlen ventes at være udbedret.

Opdateret klokken 16.45: Telenor melder nu, at alle problemer er løst. Ovenstående artikel er derfor ikke længere aktuel.

Der er god grund til at slå roaming på mobiltelefonen fra, når du går om bord på en færge. Her kan få minutter nemlig koste dig en formue. Foto: Mik Eskestad Teknologi Familie fanget i en flydende feriefælde

46 kommentarer
Vis kommentarer