Tesla taber milliarder

Tesla-direktør Elon Musk har ikke leveret nok elbiler i første kvartal

Tesla-direktør Elon Musk forventer bedre indtjening senere på året. Foto: AFP
Tesla-direktør Elon Musk forventer bedre indtjening senere på året. Foto: AFP

Tesla har tabt 700 millioner dollar – knap fem milliarder kroner - i første kvartal af 2019, da salget af elbiler er faldet markant, skriver Associated Press.

Det store tab skyldes, at man ikke har kunnet levere nok biler til kunderne, efter at Tesla har lanceret den billigere model 3.

Leveringen af elbiler faldt med 31 procent i forhold til fjerde kvartal af 2018. Resultatet var lavere, end hvad analytikere på Wall Street forventede.

Tesla forventer også et tab i andet kvartal af regnskabsåret.

Tesla-direktør Elon Musk siger i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet, at han forventer, at Tesla leverer overskud i tredje kvartal.

- Når vi ser en effekt af flere leveringer og reducering af udgifter, forventer vi profit i tredje kvartal og et meget mindre tab i andet kvartal, udtaler Elon Musk.

I 2019 forventer Tesla at levere op mod 400.000 elbiler, muligvis 500.000.

Elon Musk har netop annonceret, at han på sigt vil gøre Tesla rentabelt ved at levere taxaer, der kan køre uden en fører bag rattet.

Tesla er ikke det eneste selskab, der tænker i disse baner. Både Uber og Google-ejede Waymo har i flere år arbejdet på at udvikle selvkørende biler.

98 kommentarer
Vis kommentarer