Test dig selv: Er du skarp nok til at blive journalist?

Igen i år kan du teste din paratviden i Journalisthøjskolens videnstest, som ingen ansøgere nogensinde har formået at besvare fejlfrit

I weekenden var der optagelsesprøver på Journalisthøjskolen i Aarhus. (Arkivfoto: Martin Lehmann/Polfoto)
I weekenden var der optagelsesprøver på Journalisthøjskolen i Aarhus. (Arkivfoto: Martin Lehmann/Polfoto)

Hvad er 'placeboeffekt?' Hvordan er status på ligelønnen i Danmark? Og hvem/hvad er Kwamie Liv?

Disse spørgsmål er et udpluk af de 50 spørgsmål som årets journalistaspiranter blev bedt om at svare på, da Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i weekenden holdt optagelsesprøve for knap 1200 håbefulde ansøgere til Journalistuddannelsen og Fotojournalistuddannelsen.

Prøv selv
Nu kan du prøve kræfter med videnstesten, som er en del af optagelsesprøven til de 241 studiepladser på Journalistuddannelsen. I alt tog 1070 testen i håb om en plads på Journalistuddannelsen, hvor 92 ansøgere tog videnstesten i kamp om de 16 pladser på Fotojournalistuddannelsen.

Det er forskelligt fra år til år, hvor mange rigtige man skal have for at komme i betragtning, men normalt skal lige omkring halvdelen besvares korrekt for at bestå denne del af optagelsesprøven.

Og så er der i øvrigt rig mulighed for at blære sig i kommentarfeltet, hvis man tager testen fejlfrit. Der er nemlig ingen ansøgere, der nogensinde har svaret rigtigt på alle 50 spørgsmål, skriver skolen i en pressemeddelelse.

OBS: Fordi Ekstra Bladet ikke har adgang til Journalisthøjskolens quizmodul, er nogle af spørgsmålene er ikke udformet, præcist som de blev præsenteret i weekendens officielle test. Disse er markeret med en stjerne i quizzen. I få flersvars-spørgsmål er svarmuligheder eksempelvis taget væk. Er du interesseret i at se præcis, hvordan de så ud, kan du finde dem her.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

49 kommentarer
Vis kommentarer