Test dig selv: Kan du blive dansker?

Årets indfødsretprøve er nu offentligt tilgængelig. Test dig selv her

4278 udlændinge blev onsdag testet i den nye indfødsretsprøve. Arkivfoto: Valdemar Jørgensen
4278 udlændinge blev onsdag testet i den nye indfødsretsprøve. Arkivfoto: Valdemar Jørgensen
Følg Samfund

Tag testen i bunden af denne artikel. Har du 32 rigtige svar eller derover i de to quizzer tilsammen, har du bestået indfødsretsprøven.

Onsdag blev 4278 aspirerende danske statsborgere testet i den årlige indfødsretsprøve, der består af 40 spørgsmål om Danmark og aktuelle emner. 32 spørgsmål skal besvares rigtigt før statsborgerskabet kan sikres.

Årets prøve har dog fået kritik for at indholde fejl.

Spørgsmål nummer tre, der lyder 'Hvornår blev der indført en skolereform med 7 års skolepligt?' er ifølge en professor i uddannelseshistorie ikke muligt at svare rigtigt på. Reglerne for skole- og undervisningspligt er meget mere kompliceret, end som det er beskrevet i spørgsmålet.

- I 1814 var skolegangen helt forskellig for rig og fattig. Der var skolepligt for de fattige og undervisningspligt for de rige. Og det er først i 1850'erne, at vi får undervisningspligt for alle vores børn, siger professor i uddannelseshistorie Ning de Coninck-Smith ifølge DR.

Også spørgsmål 40, der lyder 'Hvilken dansk politiker er i september 2019 blevet genudnævnt som kommissær i EU?', møder kritik fra en ekspert.

- Hun (Margrethe Vestager red.) blev i hvert fald ikke genudnævnt i september måned. Det er et forkert spørgsmål. I princippet blev hun først genudnævnt i går den 27. november, da hele EU-Kommissionen blev endelig godkendt, siger Malene Wind, der er professor og leder af Center for Europæisk Politik på Københavns Universitet til DR.

Se om du kan bestå årets prøve i quizzerne herunder. Har du mere end 32 rigtige i de to quizzer tilsammen, har du bestået prøven

Test dig selv: Kan du blive dansker?

 

25 spørgsmål

 

15 spørgsmål

Har du 32 rigtige svar eller derover i de to quizzer tilsammen, har du bestået indfødsretsprøven.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+