Texas-senator vil være præsident i USA

Ted Cruz, der er Tea Partys foretrukne kandidat stiller op til nominering til præsidentvalget i USA i 2016

Det ventes, at Ted Cruz stiller op i morgen. (Video: AP) - Bemærk engelsk tale.

Den 44-årige amerikanske politiker og senator i Texas, Rafael Edward Cruz, vil mandag offentliggøre sin plan for at søge om nominering som præsidentkandidat for Republikanerne, oplyser en af Cruz' rådgivere til nyhedsbureauet Reuters søndag.

Ted Cruz, som han kaldes i daglig tale, har kun været senator i en periode. Efter planen skal senatoren, der er den konservative Tea Party-bevægelses foretrukne kandidat, tale på Liberty University i delstaten Virginia.

Han vil være den første republikanske præsidentkandidat, der annoncerer, at han vil være med i kampen for at flytte ind i Det Hvide Hus, når amerikanerne skal finde en afløser for den siddende præsident, Barack Obama.

For bare få år siden var der ikke mange, der kendte til Ted Cruz. Men siden valget til Senatet i 2012 er han gået fra at være en af Tea Party-bevægelsens mest højrøstede skikkelser til at være en betydende politisk figur i Washington.

Kommer denne besked mandag, bliver Cruz den første seriøse kandidat, der har meldt officielt, men andre republikanere som eksempelvis Jeb Bush og Rand Paul ventes at følge efter.

Ifølge Ted Cruz' rådgivere er det hans mål at samle omkring 50 millioner dollar sammen til at føre kampagne for. Strategien er ifølge hans rådgiverne at blive nummer to i nok delstater til at kunne forme en koalition, der skal slå Republikaneres favoritkandidat.

Af andre mulige kandidater til at blive nomineret til Republikanernes præsidentkandidat nævnes også Paul Ryan, Chris Christie og Marco Rubio.

Partiets kandidat skal sandsynligvis op imod Hillary Clinton, der er storfavorit til at blive Demokraternes præsidentkandidat, selv om hun officielt endnu ikke har meldt sit kandidatur.

27 kommentarer
Vis kommentarer