Texas: Snart må man bære våben på universiteterne

En ny lov, der tillader våben på universiteterne i Texas, venter blot på at blive skrevet under af guvernøren

Guvernør Gregg Abbott skal blot skrive under på loven og så vil det være tilladt at være skjulte våben på offentlige universiteter i Texas. (Foto: AP)
Guvernør Gregg Abbott skal blot skrive under på loven og så vil det være tilladt at være skjulte våben på offentlige universiteter i Texas. (Foto: AP)
Følg Samfund

Lovgiverne i Texas har vedtaget en lov, der tillader folk at bære våben på de offentlige universiteter rundt omkring i hele staten. Nu mangler loven blot at blive underskrevet af guvernør Greg Abbott, som højst sandsynligt vil underskrive loven, før den træder i kraft. Det skriver CNN.

Loven er blevet godkendt af den lovgivende forsamling i Texas med 98 stemmer for mod 47 imod.

Julie Gavnan, som er den vestlige direktør for kampagnen 'Keep Guns off Campus', siger, at hun frygter ulykker, hvor våben er involverede, våben-tyverier og en stigning i antallet af selvmord, hvis guvernøren skriver under på loven.

Hun tror ligeledes, at universiteter bliver nødt til at investere flere penge i sikkerhedspersonale og metaldetektorer. De penge, mener hun, bliver taget fra de unges uddannelse.

- Lovgiverne er mere optagede af våbenrettigheder frem for kvaliteten af forskning og uddannelse.

- Den her lov tilsidesætter fuldstændig den stemning og de bekymringer, som universiteterne rundt omkring i staten er kommet med, siger Julie Gavnan.

Ikke forsvar mod masseskyderi
Trods debatten om våbenkontrol i forhold til masseskyderier, så har lovforslagets ophavsmand, Allan Fletcher, sagt, at det ikke er masseskyderierne, der har fået ham til at komme med forslaget.

- Jeg har ikke indsendt lovforslaget for at enkelte mennesker har muligheden for at blive helte i masseskyderier, fordi de formår at skyde gerningsmændene. Jeg har indsendt det, så folk der har våbentilladelse er i stand til at beskytte sig på tomandshånd mod folk med kriminelle hensigter. Det er et meget mere sandsynligt scenarium end masseskyderier, siger Allan Flecther.

Forud for afstemningen om loven skrev 'Everytown for Gun Safety' et åbent brev til den lovgivende forsamling, som var underskrevet af overlevende fra universitetsskyderier og familiemedlemmer til ofre. I brevet beder de lovgiverne om ikke at udnytte deres tragedier til at rationalisere dårlige politikker.

- Vi har genafspillet de forfærdelige begivenheder, som vores familier har været igennem, igen og igen i vores hoveder, og vi afviser den tanke, at tillade folk at bære skjulte våben, vil gøre universiteterne mere sikre. For dem, der overlevede, var det den mest intense, stressende og kaotiske situation, som de nogensinde har oplevet. At tilføje flere våben til de situationer vil kun gøre det mere farligt for alle, stod der i det åbne brev.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+