Annonce:
Annonce:

Thailands kommende konge kunne ikke binde sine sko som 12-årig

Nye tider i Thailand: Tjenestefolk bandt nemlig snørebåndene for knægten - 96-årig general bliver regent i en overgangs-periode

Annonce:
Følg Samfund

Der kan let gå op til et år, før Thailands playboy-prins, 64-årige kronprins Maha Vajiralongkorn, kommer til at afløse sin nu afdøde far på tronen.

Den afdøde konge, Bhumibol Adulyadej, skal først kremeres og det kan tage op til et års tid.

Desuden har kronprinsen meddelt, at han ikke ønsker at blive udnævnt til konge lige med det samme. Den thailandske befolkning skal nemlig have ro til at sørge over faderens død, før han officielt træder til, lyder forklaringen.

Thailands nye konge: Playboy-prins med svaghed for nøgne kvinder, hunde og jagerfly

Indtil videre vil den 96-årige general Prem Tinsulanonda være landets regent. Han er det kongelige råds præsident og har tidligere været premierminister i landet.

Annonce:

Ifølge en Thailands-ekspert, som Ekstra Bladet har talt med, så er den 96-årige general en yderst respekteret person, som har arbejdet tæt sammen med landets kongehus i mange år.

Eksperten ønsker på ingen måde at kunne blive identificeret af frygt for repressalier fra de thailandske myndigheders side. Myndighederne henviser konstant til loven om majestætsfornærmelse, som er meget frygtet.

Godt af lidt ventetid
Prem har ifølge nyhedsbureauet AP ry for at være kompromis-søgende og undgår gerne konfrontationer.

Samtidig kan det formentligt være en god ide med en karenstid for kronprins Maha Vajiralongkorn, før han udnævnes som konge.

Kronprinsen har levet et ekstravagant luksusliv i sus og dus med tre forskellige hustruer og et hav af elskerinder. Til et af højdepunkterne hører pilot-prinsens udnævnelse af puddelhunden Foo Foo til admiral i flyvevåbenet.

Det er uklart, hvor meget den thailandske befolkning kender til kronprinsens udsvævende liv i luksus. Men populær som faderen har Maha Vajiralongkorn aldrig været.

Annonce:

Smilende Nordkorea
- Thailændere er meget diskrete. Ingen tør tale om kongehuset på en ufordelagtig måde. De risikerer at blive sendt i fængsel.

- Man kan på mange måder godt betegne Thailand som et 'smilende Nordkorea.' Det er svært at vide, hvor meget den almindelige thailænder ved om kronprinsen. Når menigmand taler om ham, så bliver han kaldt 'CP' (crown prince, red. ). Telefoner aflyttes, og man bliver fængslet for selv små overtrædelser af loven. Folk er bange, siger eksperten i Thailand, som Ekstra Bladet har talt med.

Far til syv børn
Mens den nu afdøde konge havde et livslangt ægteskab med sin hustru , dronning Sirikit, så har kronprinsens liv været præget af skilsmisser, ægteskabelige opgør og slagsmål om forældremyndighed.

Kronprinsen er officielt far til syv børn. I de senere år har han tilbragt en stor del af sin tid i Tyskland, hvor han angiveligt har en elskerinde boende. En større Boeing-maskine står altid parat til at fragte kronprinsen til og fra hyrdetimerne i Tyskland.

Annonce:

'Min søn er en Don Juan'
Dronning Sirikit kunne formentligt allerede for mange år siden se, at hendes søn var begejstret for det modsatte køn. På en rejse til USA i 1982 beskrev hun ham som noget af en kvinde-bedårer.

Ifølge den ansete amerikanske avis, Washington Post, citeres dronningen i en artikel fra 1982 for at have sagt:

- Han er en Don Juan. Han er en god studerende og en god dreng. Men kvinder finder ham meget interessant, og han finder kvinder endnu mere interessante, fortalte en overraskende åben dronning pressen.

Men dronning Sirikit undlod i samme forbindelse ikke at sende noget af en advarsel af sted til den kvinde-elskende kronprins.

- Hvis befolkningen i Thailand ikke accepterer vores søns opførsel, så må han enten ændre sin adfærd -  eller også må han trække sig fra sin royale familie, sagde dronningen til pressen.

Udtalelserne fra 1982 er netop blevet kaldt frem igen i et større portræt af kronprinsen, som det internationale nyheds-bureau AP har udsendt.

Annonce:

Til middag med bare bryster
Advarslen har angiveligt ikke gjort voldsomt indtryk på Maha Vajiralongkorn. For senere lod han sig filme siddende ved et fornemt middagsbord sammen med sin bar-brystede hustru, mens han selv damper løs på sin pibe.

Wikileaks lækkede videofilmen, som nu florerer overalt på Internettet.

At Maha Vajiralongkorn har - eller i hvert tilfælde har haft - en noget forskruet opvækst i konge-paladset, har han ikke selv lagt skjul på.

Blandt andet har han til journalister fortalt, at han som tolvårig ikke kunne binde sine egne sko. Det gjorde tjenerne nemlig for ham.

- Mine forældre forsøgte at give mig en normal opvækst. Men mange omkring kongefamilien ønskede at opnå fordele, har kronprinsen selv oplyst overfor det thailandske  medie Dichan Magazine.

Knægten blev sendt på kostskole i England som 14-årig. Men det ophold rettede ham åbenbart ikke ind.

Kongen var dybt bekymret
Kong Bhuibol var angiveligt dybt bekymret over sønnens potentiale som monark på grund af halen af skandaler.

Annonce:

Journalisten Andrew MacGregor Marshall blev fornylig udvist fra Thailand på grund af sin dækning af den royale familie. Myndighederne mente, at han skadede kongefamiliens omdømme.

- Kronprinsen skuffede sin far meget. Faderen forsøgte flere forskellige ting for at bringe ham på rette køl.  Han tog pengene fra ham, så han ikke kunne feste så meget.

- Han sagde ligefrem, at hvis sønnen ikke forbedrede sig, så ville han give tronen til sin datter, prinsesse Sirindhorn. Men det var bare et skuespil. Kongen mente, at sønnen ville blive en dårlig konge. Men han var samtidig så konservativ, at han ønskede at blive efterfulgt af en mand.

- Der var ikke noget alternativ, fortæller Andrew MacGregor Marshall til den engelske avis Daily Mail.

Dail Mails hjemmeside er i øvrigt blokeret, så den thailandske befolkning kan ikke læse avisen on-line.

Han begynder at skinne
Thailands tidligere premierminister, Thaksin Shinawatra, måtte bevæge sig på listefødder, da han i 2009 blev spurgt om kronprinsens evner til at blive konge.

Annonce:

- Han er ikke konge endnu. Han skinner måske ikke lige nu. Men når han først er blevet konge, så har jeg tillid til, at han kan begynde at skinne. Hans tid er ikke kommet endnu. Men når det sker, så er jeg sikker på, at han nok skal levere varen, sagde den daværende premier-minister.

Femten års fængsel i ferieparadiset
Lige nu har playboy-prinsen sat sig selv på vente-bænken. Ifølge den udviste journalist, Macgregor Marshall, er der alene tale om et PR-stunt.
- Han vil vise, at han ikke er et magtsygt uhyre, siger den åben-mundede journalist til Daily Mail.

Andre journalister i Thailand - nationale som internationale - nævner ikke kronprinsens meritter med et ord.

Det er der en god grund til: De risikerer op til femten års fængsel, hvis de skriver noget ufordelagtigt om kongefamilien.

Og selv om mange turister valfarter til Thailand, så er det fængselsvæsenet i landet bestemt ikke noget ferie-paradis.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: