Thailands nye konge: Playboy-prins med svaghed for nøgne kvinder, hunde og jagerfly

Alt kan ske når kronprins og tronfølger Maha Vajiralongkorn bliver konge i Thailand

Bare bryster og løssluppen stemning, da kronprinsen fejrer fødelsdag for år tilbage. (Video: Wikileaks)

Mens den thailandske befolkning har klædt sig i sorg over tabet af deres elskede konge, Bhumibol Adulyadej, så lurer der noget af en faretruende slange i det royale palads.

Endnu er den 64-årige kronprins Maha Vajiralongkorn ikke udnævnt til at efterfølge sin elskede og populære far som konge.

Foto: AP
Foto: AP
 

Men der er ifølge eksperterne kun tale om en formalitet.

Vajiralongkorn har flere søstre. Et kongeligt råd udpeger den nye konge. Men der har aldrig været tradition for kvinder i spidsen af af thailandske kongehus.

Frygter det værste
Mange thailændere frygter måske med rette for, hvad der kan ske i både kongefamilien - og for den sags skyld hele landet - når playboy-prinsen bliver konge.

Bortset fra at manden ikke leger med atom-våben, så bringer hans yderst ekstravagante livsstil mindelser om Nordkoreas Kim Jong-un.

Maha Vajiralongkorn er nemlig noget af en farverig herre, hvis vanvittige meritter slet ikke for alvor er nået ud til den thailandske befolkning.

Journalister risikerer at blive sendt op til femten år bag tremmer, hvis de omtaler kongefamilien på en uheldig måde.

Det har i den grad dæmpet journalisternes lyst til at fortælle thaierne om Maha Vajiralongkorns sorgløse færd gennem livet.

Hunden general
Det vakte betydelig international opsigt, da tronfølgeren udnævnte sin nu afdøde puddelhund Foo Foo til general i flyvevåbenet.

De flyvende generaler skulle ikke have noget af at protestere over udnævnelsen af deres firbenede kollega med udsigt til en længerevarende spjældtur.

Maha Vajiralongkorn er uddannet jager-pilot og han har også fløjet civile flyvninger for Thai Airways.

Selv tronfølgerens argeste kritikere må medgive, at han dog har været i stand til at holde sig i luften gennem en lang karriere som pilot - helt uden at skvatte ned.

Video med bare bryster
Det pynter dog ikke på kronprinsens CV, at der på de offentlige medier florerer en stemningsfuld video fra en kongelig fødselsdag i 2001. Her bliver kronprinsens tredje hustru, eks-stewardessen Srirasmi, fejret på sin 30 års fødselsdag.

Kvinden sidder med blottede bryster ved middagsbordet. Kronprinsen selv damper løs på sin pibe, mens tjenere i hvide uniformer pisker rundt med mad og service.

Foo Foo er naturligvis også inviteret med og er iklædt en smoking-lignende dragt.

Det er Wikileaks, der har ekspederet videoen ud i verdenssamfundet. Og den obskure livsstil er ikke med til at øge mange fattige thaiers i forvejen manglende respekt for den kommende konge.

Foo Foo til ambassadør-middag
Kort efter fødselsdagsfesten deltog Foo Foo i en fornem middag, hvor pudlen til den amerikanske ambassadørs store forbløffelse travede rundt på middags-bordet og drak af gæsternes vandglas.

Eksperter siger, at det nu bliver interessant at se, om den kommende konge vil fortsætte den restriktive lovgivning overfor både den nationale og internationale presse.

- Han har Internettet, TV og satellit-TV mod sig. Det kan han ikke bekæmpe. Vi endnu ikke, om han vil forsøge at beskytte sig selv, lyder det fra forfatteren Paul Handley, der har skrevet en biografi om kong Bhumibol Adulyadej.

Titlen på bogen hedder meget prosaisk: Kongen smiler aldrig.

Alvorligt syg
Maha Vajiralongkorn er den nu afdøde konges eneste søn. Og det skal retfærdigvis siges, at han i de senere år har dæmpet løjerne i takt med faderens forværrede sygdom.

Foto: AP
Foto: AP
 

Han har en årrække boet skiftevis i Tyskland og Thailand. Der går rygter om, at han er alvorligt syg og jævnligt skal have blodtransfusioner. Men dette er aldrig officielt bekræftet.

Kronprinsen, der er fraskilt to gange, er arving til et af verdens rigeste monarkier. Men han bliver også arvtager af et land i stor politiske splid, der kan blusse op og eksplodere når som helst.

Det ene militære kup har i de senere år efterfulgt det andet i det polariserede land.

Maha Vajiralongkorn har dog været klog nok til aldrig officielt at tage afstand fra nogle af de mange stridende grupperinger i landet. Og det kan muligvis komme ham til gode som konge.

Puddelhunden Foo Foo døde sidste år.

Den fik en begravelse, der er en statsmand værdig.

Men nu er der Fee Fee.

Måske den bliver øverstbefalende for den den thailandske hær, når farmand først bliver konge?

Der er jo en vis arvefølge i familien.

 

69 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere