The Economist: København er verdens ottendedyreste by

Singapore, Paris og Oslo topper liste fra britisk magasin over verdens dyreste byer.

Følg Samfund

København er en af verdens dyreste byer at bo og leve i. Det viser en opgørelse fra det britiske nyhedsmagasin The Economist.

Den danske hovedstad indtager en ottendeplads på listen over dyre byer, viser rapporten "Worldwide Cost of Living 2015". Det er to placeringer højere end den forrige liste fra for to år siden.

Singapore, Paris og Oslo fører listen foran Zürich og Sydney. De fem byer indtog også de samme placeringer i forrige opgørelse, hvilket ikke er sket før.

Opgørelsen, der for sammenlignelighedens skyld er lavet i amerikanske dollar, viser blandt andet, at kiloprisen på brød sidste år var 4,18 dollar i København. Det svarer med dagens dollarkurs til knap 28 kroner.

I Oslo kostede et kilo brød over 40 danske kroner.

Euroens langvarige svækkelse over for blandt andet den amerikanske dollar, den australske dollar og flere asiatiske valutaer gør, at Paris er den eneste by i top-ti, hvor den gængse møntfod er euro.

- På trods den svækkede euro er Paris strukturelt fortsat ekstremt dyr at bo i. Kun ved alkohol og tobak får man værdi for pengene sammenlignet med andre europæiske byer, står der i rapportens konklusion.

- Paris får selskab i toppen af listen af andre dyre europæiske byer som Oslo, Zürich, Genève og København, hvilket måske er et udtryk for, at ikke-euro-byer er blevet dyrere i forhold til deres naboer, hedder det videre.

Listen over de dyreste byer er lavet på baggrund af en sammenligning af 160 produkter og serviceydelser i forskellige lande.

Foruden fødevarer er priser for for eksempel tøj, husleje, strøm og transport også taget med i regnestykket, som The Economist første gang lavede for 30 år siden.

Skulle man have lyst til at flytte til et billigere sted end København, kan foruden provinsen også nævnes Karachi, Bangalore og Caracas. Det er ifølge rapporten de tre billigste byer at bo i ud af de 132, der er med på listen.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+