Theresa med stort modermærke: Folk tror jeg har fået tæsk

Historien om den canadiske danserinde, der nægter at få fjernet sit modermærke på kinden, har fået en dansk kvinde til at stå frem med sin historie. Theresa kunne nemlig heller aldrig drømme om at få fjernet sit særprægede mærke på kinden

- Folk glor da på mig, stiller mærkelige spørgsmål og nogle spørger endda, om jeg er okay.

Sådan lyder nogle af de oplevelser, som 19-årige Theresa Kyhn har haft, fordi hun ser lidt anderledes ud. Hun er født med et stort modermærke på den ene kind, og da forældrene fik valget om at få det fjernet for datteren, besluttede de sig for at lade hende selv bestemme, når hun blev ældre.

19 år senere er Theresa ikke i tvivl. Modermærket skal ikke fjernes, for det er med til at gøre Theresa helt unik.

Se også: Danseren Cassandra elsker sit modermærke

- Folk kan huske mig, og det er da fedt, at jeg altid kan genkendes, griner hun.

Selvom hun i dag både er fuld af selvtillid og tro på sig selv, så har det ikke altid været nemt at komme til den følelse.

Især i starten af teenageårene blev det svært for den unge studine, der en kort overgang overvejede kraftigt, om hun skulle få modermærket fjernet.

- Jeg tog til lægen for at høre mere om indgrebet, men jeg ville både få sår og senere også ar, og så tænkte jeg, at hvis jeg alligevel skal leve med et ar på kinden, så kan jeg lige så godt leve med mit modermærke. Det var første og eneste gang, jeg overvejede at gå det fjernet, fortæller Theresa.

Se også: Investorer bakker op om app mod hudkræft

Hun vælger at stå frem, fordi hun blev stødt over de kommentarer, der blev skrevet til en historie på Ekstrabladet.dk. Her fortalte den 22-årige danser Cassandra fra Canada, at hun på trods af mobning aldrig har overvejet at få fjernet sit modermærke.

Det var ikke alle, der kunne forstå den beslutning, og Theresa var meget uforstående overfor folks udtalelser om den canadiske danser.

- Jeg blev meget chokeret over, at det altså er voksne og ældre mennesker, der skriver de her ting. De har endda selv børn, så hvordan skal de børn så lære, at det er forkert, at drille andre, bare fordi de ser lidt anderledes ud, siger hun.

Derfor vil hun gerne være med til at sige til omverdenen, at selvom man er anderledes, er det vigtigt at elske sig selv.

Se hele hendes budskab til andre, de føler sig anderledes, lige her:

Hør mere om Theresas overvejelser i klippet over artiklen!

39 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere