Thunberg reagerer på Trump-tweet

Trump sendte tirsdag en kæk kommentar afsted i Greta Thunbergs retning, og nu svarer klima-aktivisten

Greta Thunberg var rasende, da hun holdt tale ved klimatopmødet. Video: AP
Følg Samfund

Greta Thunberg gav mandag verdens ledere en opsang, hvor hun både med stor vrede og gråd i halsen kritiserede diverse statsledere under FN's klimatopmøde i New York. I salen var det til store klapsalver, mens det andetsteds har fået Donald Trump til at sende et kækt tweet afsted.

I et interview i talkshowet 'Skavlan' på TV2 Norge svarer den svenske klima-aktivist nu på Trumps kække svar.

Se også:  Trump: Hun virker som en 'rigtigt glad' pige

Den amerikanske præsident tweetede tirsdag, at Greta Thunberg 'virker som en rigtig glad ung pige, der ser frem til en lys og vidunderlig fremtid. Så godt at se!'.

Greta Thunberg tager den amerikanske præsidents tweet med ro.

- Du kan tolke tweetet på mange måder. Jeg vidste at han sandsynligvis ville sige noget om mig på et tidspunkt. Det betyder ikke noget, siger Thunberg til Skavlan.

Da hun bliver spurgt til, om hun tolker tweetet sarkastisk, er der ingen tvivl.

- Selvfølgelig gør jeg det, men ja, selvfølgelig kom han til at tweete det.

Siden Donald Trumps beskrivelse af Thunberg på Twitter har svenskeren taget beskrivelsen til sig og bruger den i sin Twitter-biografi.

Screendump fra Greta Thunbergs Twitter-profil.
Screendump fra Greta Thunbergs Twitter-profil.

Ingen interesse i at møde Trump
En video med Thunberg og Trumps første 'møde' er også blevet delt flittigt. I videoen bliver Thunberg passeret af den amerikanske præsident uden at bemærke hende. Mens Thunberg står i baggrunden med sikkerhedsvagter og ser ud til at sende ham et olmt blik.

- Jeg blev stoppet af sikkerhedsfolk, da han kom ind i lokalet. Så spekulerede jeg på, hvad der skete, og så dukkede han pludselig op. Jeg tror, jeg var chokeret.

Den svenske klima-aktivist sagde i sidste uge til svenske Dagens Nyheter, at hun ikke var videre interesseret i at møde den amerikanske præsident.

- Det, jeg forsøger at gøre nu, er at skabe bevidsthed og informere mennesker om, hvad der sker, og jeg ser ikke, hvad et møde med Donald Trump konkret kan gøre.

Greta Thunberg nåede kun at se ryggen af Trump, da han passerede hende under klimatopmødet. Video: AP

Lægger sig ud med Macron
Den 16-årige svenske pige lagde også mandag et opslag ud på Twitter, hvori hun meddelte, at hun sammen med 15 andre børn fra 12 forskellige lande havde sendt en juridisk klage til FN's Børnekonvention, hvor hun beskylder Frankrig, Tyskland, Tyrkiet, Argentina og Brasilien for at være inaktive i forbindelse med den globale opvarmning.

Den franske præsident var ikke videre begejstret for Thunbergs initiativ, som han over for Europe 1 kalder meget radikalt, og Macron advarer videre imod, at det kan støde lande væk i kampen for at forbedre klimaet.

- Når jeg ser, at vi er ved at lukke alle vores kulkraftværker, og at vi går i den rigtige retning, så er jeg ikke sikker på, at det er den mest effektive måde, siger Macron med henblik på Greta Thunbergs udspil mod Frankrig.

Se også: Greta Thunberg går over stregen: Nu advarer Macron

Se også: Thunberg-tale: - Væmmelig følelsesporno

Se også: Raser: - I har stjålet min barndom!

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+