Ti får er angrebet af et uidentificeret dyr

To får er bidt ihjel og otte er døde af stress. Forsker tvivler dog på, at det er ulve, der har været på spil

Ti får er døde efter at være blevet jagtet af et eller flere dyr. To af dyrene er døde efter voldsomme bid i halsregionen, mens otte formentligt er døde af stress, oplyser TV Midtvest.

Fårehyrden Peter Helen blev mødt af det frygtelige syn, da han kom hjem torsdag til sin fåreflok. Og han tror selv, at det er en ulv, der står bag gerningen.

- Den måde, de er blevet bidt voldsomt i halsen på, ligner et typisk ulveangreb, siger den rystede fårehyrde til TV Midtvest. Han tilføjer, at han tidligere har set ulve i området.

De døde får blev opdaget af en flok lystfiskere, der slog alarm. De fiskede tæt ved fårenes græsareal.

- Angrebet er sket mellem onsdag og torsdag, for onsdag fejlede dyrene intet, tilføjer hyrden, som mener Danmark er for lille til et dyr som ulven. Han frygter nu for firmaets resterende fårebesætning.

- Vi har ikke lige så store skovarealer som for eksempel Finland og Sverige. Og når ulven trækker ind til vores ejendomme for at skaffe føde, så er der noget galt. Det er ikke ok, siger Peter Helen fra Storå-Lam, der ligger tæt ved Holstebro til tv-stationen.

Thomas Secher Jensen, seniorforsker ved Naturhistorisk Museum, er efter at have set billederne ikke skråsikker på, at det er et ulveangreb.

- Spis nu lige brød til. En ny opgørelse viser, at 60 procent af den slags angreb er ulv, og de resterende er hunde. Der er ikke garanti for, at det er ulv, siger Thomas Secher Jensen, der dog stadig holder muligheden for et ulveangreb åben.

- Ser man to får, hvor kun struben er bidt i, og der ikke er fortæret noget, og de andre er stresset ihjel, så lugter det mere af, at flere hunde har jagtet rundt med dem, siger han til Ritzau.

Nu er det op til fårehyrden af kontakte Naturstyrelsen, der så vil sende en vildtkonsulent ud, der tager spytprøver fra sårene. Hvis det viser sig at være ulv, får hyrden erstatning.