Ti millioner mangler vand i New Delhi efter protester

Alle skoler i den indiske megaby holder lukket, indtil vandforsyningen er repareret. Der kan gå tre-fire dage.

Flere end ti millioner indbyggere i Indiens hovedstad, New Delhi, har mistet deres adgang til vand, efter at vrede demonstranter har udøvet sabotage mod den kanal, der er megabyens primære vandtilførselsåre.

Det oplyser BBC.

Indiens hær har nu taget kontrol med Munak-kanalen, som blev besat og ødelagt af medlemmer af Jat-kasten, der de seneste dage har protesteret, fordi de mener, at de diskrimineres.

De kræver, at myndighederne hjælper dem ind i offentlige stillinger og på universiteterne via et kvotesystem.

Ifølge chefen for New Delhis vandmyndigheder vil det tage tre-fire dage, før de tørlagte områder af hovedstaden igen vil have adgang til vand, oplyser han til BBC.

Der bor 16 millioner mennesker i New Delhi, og omkring tre femtedele af byens vand kommer via Munak-kanalen, som ligger i nabodelstaten Haryana, der har været centrum for de voldsomme kasteoptøjer, som har kostet op mod 19 personer livet.

Alle New Delhis skoler er midlertidig lukket på grund af den ødelagte vandforsyning, og myndighederne opfordrer indbyggerne til at spare på vandet, hvor det kan lade sig gøre.

Tankvogne med vand er blevet placeret forskellige steder i byen, og herfra kan indbyggerne hente mindre portioner til den daglige husholdning.

Delstatsregeringen i Haryana har ifølge BBC indvilget i at imødegå Jat-kastens krav om at få del i de omstridte kvoter.

Ifølge delstatsregeringen er de værste uroligheder ved at være forbi. Trafikken glider som normalt de fleste steder, og de vigtige togstrækninger mellem New Delhi og henholdsvis Jaipur og Chandigarh er genåbnet.