Annonce:
Annonce:

Tidligere 3F formand støtter shit-storm mod Totalkredit

Det er noget svineri, siger Poul Erik Skov Christensen om de forhadte bidragsstigninger

- Folk har jo tilrettelagt deres økonomi efter et bestemt budget. Nu bliver de taget fuldstændig med bukserne nede, siger Poul Erik Skov Christensen. Foto: Jens Dresling
- Folk har jo tilrettelagt deres økonomi efter et bestemt budget. Nu bliver de taget fuldstændig med bukserne nede, siger Poul Erik Skov Christensen. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Samfund

- Det er noget svineri og helt uanstændigt.

Den tidligere formand for 3F, Poul Erik Skov Christensen, lægger ikke fingrene imellem, når han skal sætte ord på de stigninger i bidragssatserne, som Totalkredit i disse dage sender breve ud om til omkring en halv million kunder.

Poul Erik Skov Christensen har selv lån i Totalkredit, og han støtter det hastigt voksende oprør fuldt og helt.

- Folk har jo tilrettelagt deres økonomi efter et bestemt budget. Nu bliver de taget fuldstændig med bukserne nede. Uden at få noget som helst for det.

Han kæder de varslede stigninger, der kan betyde en ekstraudgift på over 100.000 kr. i lånets restløbetid, sammen med den børsnotering, som Totalkredits ejer, Nykredit, har bebudet.

Der røg den ferie: Realkreditkunder tuder over prisstigning

Tager røven på kunderne

Annonce:

- Nykredit tager røven på kunderne ved at skue bidragssatserne op, og så bruger de pengene til at love de nye aktionærer et kæmpestort afkast. Det synes jeg ganske enkelt er noget svineri. Det er ikke en anstændig måde at drive realkreditinstitut i Danmark, siger Poul Erik Skov Christensen.

Han mener, at Nykredit, hvis de absolut vil på Børsen, skulle have slået en streg i sandet, og kun hæve satserne for fremtidige lån.

- Men det er jo alle over en kam. Både dem med afdrag og dem uden. Det er uanset, om det er fastforrentede lån eller lån med variabel rente. Det er alle. Jeg synes, at det er så groft.

Poul Erik Skov Christensen er ikke i tvivl om, at det gryende oprør vil sprede sig og få stor betydning for hele den finansielle sektor.

Banker får problemer

- Nu er der en række banker, der får problemer med deres kunder. Mange vil begynde at se sig om efter lån andre steder. De vil kigge over mod BRFkredit og Jyske Bank. Jeg er sikker på, at deres direktør, Anders Dam, sidder og gnider sig i hænderne.

Han er dog ikke så sikker på, at Totalkredit vil trække stigningerne tilbage.

Annonce:

- Jeg har lige set, at deres direktør, Michael Rasmussen får 12 millioner kroner i løn om året. Han skal jo gøre sig duelig for pengene. Så jeg tror, at de i første omgang vil se, om de kan ride stormen af.  Men hvis kunderne fortsætter oprøret og stemmer med fødderne, så kan det godt være.

 - Men det vil være et nederlag af dimensioner for direktionen i Nykredit, når man står lige over for en børsnotering, siger Poul Erik Skov Christensen.

Oprøret breder sig

Oprøret har for alvor taget fat efter et en almindelig kunde i Totalkredit, Anders Sandbjerg Larsen, lagde et kritisk indlæg på Facebook mandag. Det er nu delt mange tusinde gange og har resulteret i et nyt forum på Facebook, Kritiske interessenter i Nykredit og Totalkredit, der forsøger at organisere de rasende kunder.

I forvejen er andre kritiske kunder samlet i foreningen Consum.dk.   

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Løkke – for Ekstra Bladet bliver det en fest

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: