Tidligere FCM-formand blandt Panama-danskere

Tidligere bestyrelsesformand hos de danske mestre i Superligaen blandt danskere med forbindelse til Panama

Mangler du et overblik over Panama-sagen? Så kan du få en større forståelse over hele problematikken her

Den jyske forretningsmand Anker Stensig Andersen, der i midten af 00’erne var bestyrelsesformand i fodboldklubben FC Midtjylland, er blandt de danskere, der dukker op, når der bliver søgt i de over 37.000 navne, som den engelske avis Sunday Times har gjort det muligt at søge i i forbindelse med de omdiskuterede Panama Papirer.

58-årige Anker Stensig Andersen, der blandt andet er partner i virksomheden AA Ejendomme A/S, vedkender hurtigt, at han har forbindelser til Panama via firmaet Salomon Capital Management, som han ejer sammen med en partner.

-  Ja, det er rigtig nok. Men jeg er ikke sådan en skattely-mand. I Salomon Capital laver vi valuta-forretninger, men det gør vi kun for os selv privat. Men det er ikke gået så godt, for vi har ikke tjent nogle penge, og det er jeg selvfølgelig ked af, fortæller Anker Stensig Andersen, da Ekstra Bladet får fat på forretningsmanden, der i øjeblikket holder ferie i Thailand.

Det billigste i verden
For Anker Stensig Andersen er der en helt simpel årsag til, at Salomon Capital, der har adresse på Filippinerne, er blevet oprettet via Panama. 

- Grunden til at vi har lavet det i Panama er, at det er så let. Du skal ikke have en revisor, du skal bare have en advokat, der hvert år siger, at du eksisterer. Så det er det billigste, du kan gøre i hele verden, siger den jyske forretningsmand, der mener, at der er mange penge at spare ved at oprette firmaer via Panama.

- Vi har ikke en krone i Panama. Det er rent administrativt, for du kan ikke få lavet et regnskab eller skatteopgørelse for 500 kroner om året nogen steder i verden – undtagen i Panama. Jeg har ikke en krone i Panama og har aldrig haft det. Du kunne også godt have lavet det i Danmark, men så havde du skulle af med 50.000 kroner til en revisor, siger Anker Stensig Andersen, der ikke kan huske om Salomon Capital Management er oprettet via det omdiskuterede advokatfirma Mossack Fonseca.

Intet at skjule
Den jyske forretningsmand har ikke været opmærksom på, at hans navn var dukket op i forbindelse med Panama-sagen.

- Jeg vidste ikke, at mit navn var der, men det er okay, for jeg har ikke noget at skjule. Det danske skattevæsen ved, at jeg har det firma i Panama. SKAT burde i hvert fald være klar over det, for jeg indberetter det hvert år. Jeg har intet at skjule i den sammenhæng. Alt andet med ejendomme og virksomheder er straight i Danmark. Det med Panama ejer med mit holding-selskab i Danmark også, lyder det fra Anker Stensig Andersen i Thailand.

10 kommentarer
Vis kommentarer