Tidligere medarbejder advarer: - Det er rent fup

Den danskejede virksomhed Optimore bruger ifølge tidligere ansat kritisable metoder til at sælge parkeringspladser i Kroatien. Nu beskylder en forhenværende samarbejdspartner også virksomheden for omfattende svindel - og de tager skarpt afstand fra Optimore

Hør en tidligere medarbejder i Optimore fortælle om uetiske salgsmetoder.
Følg Samfund

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Køb en parkeringsplads for 30.000 kroner i den velbesøgte Split lufthavn i Kroatien, lej den ud, og få et fyrsteligt afkast.

Sådan lød salgsoplægget over for danske rigmænd, når Martin Jensen ringede til dem fra et callcenter i Manila.

Men blot nogle måneder efter ansættelsen i 2021 stod det klart for ham, at virksomheden Optimore med hovedsæde i den filippinske hovedstad ikke kørte efter bogen.

Nu advarer den tidligere samarbejdspartner CarParkFly mod, at de bliver misbrugt af folkene bag Optimore i et udspekuleret svindelnummer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sådan skulle Optimores telefonsælgere indlede deres samtaler med danske rigmænd. Privatfoto
Sådan skulle Optimores telefonsælgere indlede deres samtaler med danske rigmænd. Privatfoto
 

Havde manual
Medarbejderne i callcentret fik en udførlig manual i, hvad de skulle sige, når de kontaktede potentielle kunder.

Her skulle de blandt andet præsentere sig som repræsentanter fra et investeringsfirma ved navn Nordica Invest, fortæller Martin Jensen:

- Vi begyndte at sælge parkeringspladser for noget, der hedder CarParkFly, som ligger i Kroatien. Her skulle vi sælge parkeringspladser til et nyt anlæg i lufthavnen i Split. Det starter med, at jeg ringer kort til danskere med mange penge og spørger, om jeg må sende dem en info-mail om projektet.

- En uge senere skal jeg ringe til den samme person og sige, at vi desværre har solgt alle parkeringspladser, hvilket får kunden til at ærgre sig, fordi vi siger, at han er gået glip af et afkast på 17 procent. Så skal jeg pludselig lyder overrasket og udbryde, at der i samme øjeblik er kommet ledige pladser. Hvis kunden ikke vil købe i første omgang, skal jeg begynde at råbe og skrige for at presse ham. Det kunne jeg ikke stå inde for. Det er rent fup.

Ekstra Bladet har fået indsigt i ansættelsesforhold og omfattende materiale, der illustrerer, hvordan Optimores sælgere skulle lokke rigmænd til at købe parkeringspladser i Kroatien.

Vi har ligeledes været i kontakt med en anden tidligere medarbejder, som fortæller, at han også mistænker virksomheden for svindel. Begge har været ansat i Optimores callcenter i Manila på forskellige tidspunkter siden 2018.

Martin Jensen er et fiktivt navn. Ekstra Bladet er bekendt med hans sande identitet.

Han sagde op for nogle måneder siden.

- Jeg synes ikke, at det er okay, at man på den måde presser folk. Det er jo rigtig mange penge, som de bliver snydt for, forklarer han.

Udviklede sig til svindel
De tvivlsomme salgsmetoder stod også på, mens CarParkFly og Optimore faktisk i en periode havde et samarbejde, hvor Optimore ganske rigtigt skulle sælge parkeringspladser i Split lufthavn.

Men i begyndelsen af året afbrød CarParkFly samarbejdet på grund af 'samarbejdsvanskeligheder'. Herefter begyndte svindelnummeret angiveligt.

Efterfølgende er Optimore nemlig fortsat med at udgive sig for at sælge deres parkeringspladser, bekræfter CarParkFly over for Ekstra Bladet.

Det har fået CarParkFly til at advare mod svindlen på sin hjemmeside.

CarParkFly: Vi bliver udnyttet af svindlere

Ekstra Bladet har været i kontakt med CarParkFly. Her lyder fra det Nicklas Christensen, der er administrerende direktør i selskabet, at de er bevidst om, at den tidligere samarbejdspartner Optimore har misbrugt deres navn:

- Vi er blevet gjort opmærksom på, at vores brand er blevet misbrugt af Optimore og DNS Nordic i et forsøg på at mislede vores kunder til at overføre penge til disse virksomheder. Som en reaktion herpå har vi kontaktet vores kunder for at advare dem mod disse foretagender, ligesom vi har opsat en advarsel på vores hjemmeside. Efterfølgende har vi fundet ud af, at de nu bl.a. anvender navnene Skypark Nice og Iconic Developments til at sælge fiktive ejendomsprojekter.

- Hvad kender I til det her selskab Optimore, som udgiver sig for at handle med parkeringspladser på jeres vegne?

- Vi har haft et samarbejde med Optimore gennem længere tid, som var acceptabelt, men langtfra optimalt. I slutningen af februar valgte vi at stoppe samarbejdet med dem. I den forbindelse vælger ledelsen i Optimore at forsøge at få nogle af vores kunder til at overføre penge til dem, under påskud af at kunderne fortsat handler med os, men at de nu skal overføre midler til virksomhederne Optimore eller DNS Nordic i Filippinerne frem for til os.

- Efterfølgende er vi blevet bekendt med, at de har oprettet en række hjemmesider, der repræsenterer fiktive virksomheder, som sælger fiktive ejendomsprojekter. Dette inkluderer bl.a. brands som Skypark Nice (skyparknice.com), Iconic Developments (iconic-dev.com), Skyline Global Properties og Spectrum Investment Group (spectrum-ig.com).

- I har vel politianmeldt dem, hvis I siden februar har vidst, at de har misbrugt jeres navn?

- Vi er bekendt med, at en af vores forhenværende kunder har politianmeldt sagen i Danmark.

Tavs ledelse
Ekstra Bladet har ad flere kanaler forsøgt at få en kommentar fra den person, som flere kilder, herunder CarParkFly, samstemmende udpeger som direktør i Optimore og DNS Nordic.

Den administrerende direktørs navn figurerer også med underskrift på en ansættelseskontakt, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Han er dog i skrivende stund ikke vendt tilbage på vores henvendelser. Vi ville ellers meget gerne spørge til de uetiske arbejdsmetoder, beskyldninger om svindel og politianmeldelsen mod Optimore.

Ekstra Bladet har desuden gentagne gange forsøgt at kontakte både SkyPark Nice og Iconic Developments, som ifølge CarParkFly bliver brugt til svindel, men her er det umuligt komme gennem til en medarbejder på deres telefoner.

Der er samtidig sendt en skriftlig henvendelse til både DNS Nordic og SkyPark Nice, som heller ikke er blevet besvaret.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind