Tiger fra dansk dyrepark dræber sjælden tiger i London Zoo

En af London Zoos mangeårige beboere, den tiårige sumatratiger Melati, er dræbt af tiger fra Ree Park Safari

Syvårige Asim, der her flyttes fra Ree Safari Park, har dræbt en tiger i London Zoo. Video: Ree Safari Park

En sjælden sumatratiger blev fredag dræbt i London Zoo af en anden sumatratiger, der for nylig blev hentet til den britiske hovedstad fra den danske dyrepark Ree Park Safari.

Det skriver det britiske medie BBC.

London Zoo meddelte 29. januar, at den syvårige Asim var ankommet til London fra Danmark. Formålet var, at den skulle parre sig med den zoologiske haves mangeårige beboer, den tiårige sumatratiger Melati.

Men da dyrepasserne fredag for første gang lukkede de to tigere ind i samme bur gik det hurtigt galt.

Stemningen mellem de to dyr 'eskalerede hurtigt', 'blev aggressiv', og Melati døde i de to tigeres kamp, oplyser London Zoo.

Den syvårige hantiger Asim og huntigeren Melati havde tilbragt flere dage i nærheden af hinanden - men uden at være placeret i samme bur.

Dyrepasserne ventede på, at de to havde vænnet sig til hinandens tilstedeværelse og lugt og på det rigtige tidspunkt til at føre dem sammen.

Eksperter havde forud for fredagens episode observeret 'åbenlyst positive signaler og følte, at det var det rigtige tidspunkt' at introducere dem for hinanden, skriver London Zoo i en udtalelse ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Alle i London Zoo er fortvivlede over tabet af Melati, og vores hjerter er knuste over denne episode, lyder det videre.

Fokus er nu 'at tage sig af Asim', understreger London Zoo.

Tigeren Melati havde været mange år i den britiske zoologiske have.

Tilbage i 2013 fødte hun to tigerunger. Den ene druknede dog senere, da den faldt i et bassin i den zoologiske have.

I 2014 fødte hun yderligere tre tigerunger.

Sumatratigere, der liver i junglen i Sumatra i Indonesien, er yderst truede i det fri. Ifølge BBC var der i 1970 registreret 1000 sumatratigere i det fri.

I dag er det tal nede på blot 300.

I fangenskab kan sumatratigere blive omkring 20 år. Sumatratigeren er den mindste af fem tigerarter og har de smalleste sorte striber.

46 kommentarer
Vis kommentarer