Til trods for smitterekord: Udfaser restriktioner

De færøske borgere kan glæde sig over, at coronarestriktionerne over den næste måned udfases. Det er blevet besluttet, til trods for at der i øjeblikket er meget høje smittetal

Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Følg Samfund

Tirsdag blev smitterekorden på Færøerne slået, da der blev fundet 729 nye smittetilfælde på et døgn. Til trods for det meldte landets regering fredag ud, at de fleste coronarestriktioner skal være udfaset ved slutningen af februar.

Det skriver det færøske medie local.fo efter et pressemøde fredag med blandt andre Færøernes premierminister Bárður á Steig Nielsen.

Her udtalte han ifølge mediet:

- Jeg er glad for i dag at kunne offentliggøre en plan for, hvordan man kan tage de sidste skridt mod normalitet. Jeg er klar over, at dette kan virke modigt. Jeg er også klar over, at situationen nemt kan ændre sig. Men jeg tror, det er vigtigt for folk at vide, at vi planlægger at vende tilbage til det normale liv.

På linje med influenza
Ifølge det færøske medie har Færøerne de seneste tre måneder oplevet 'eksplosive smittetal'. 18. januar blev smitterekorden slået, imens tallet fredag var faldet til 533 smittetilfælde.

Men til trods for høje smittetal har man set meget få coronarelaterede indlæggelser på hospitalerne, og sundhedsvæsenet er ifølge myndighederne ikke under pres. Og det er en af årsagerne til, at restriktionerne nu lempes og på sigt udfases.

På pressemødet sagde premierministeren:

- Fra nu af vil vi se covid-19 som en sygdom, vi skal leve med som de fleste andre sygdomme, og det vil være op til den enkelte at beslutte, om de tør sætte sig selv i fare ligesom med almindelig influenza.

Færøernes plan for udfasningen af coronarestriktioner kommer til at foregå trinvist. Fra 1. februar må barer, natklubber og restauranter holde åbent inden for almindelig åbningstid, reglerne for karantæne vil blive justeret, og der opfordres til, at man holder sig til hjemmetest, hvis ikke man har symptomer eller er nærkontakt.

15. februar er planen, at karantænereglerne bliver lempet yderligere, så det kun er smittede, der skal lade sig isolere. Fra 28. februar vil alle restriktioner ophøre, på betingelse af at sundhedsvæsenet fortsat ikke er under pres, og andre kritiske samfundsinstitutioner fungerer som normalt.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind