Tim og Annette måtte aflyse familiefest: Målløse over Norwegian

Den sidste del af drømmerejsen til USA blev en kaotisk nedtur for Tim og Annette Olsson, der blandt andet måtte aflyse planlagt familiefest, de var værter for

Smilet forsvandt hurtigt da hjemturen fra drømmerejsen udviklede sig til et mareridt. Privatfoto
Smilet forsvandt hurtigt da hjemturen fra drømmerejsen udviklede sig til et mareridt. Privatfoto

Passagerne i et fyldt Norwegian-fly fik sig en kedelig oplevelse, da de torsdag i sidste uge skulle flyve fra Orlando i Florida til Gatwick lufthavn uden for London.

Flyvningen 9. august havde planlagt afgang klokken 16.10.

Det var den sidste del af det danske ægtepar Tim og Annette Olssons drømmerejse til den sydlige del af USA.

Hjemturen over Atlanten var sat til at tage lidt over otte timer, men knap to døgn senere var parret og resten af flyets passagerer stadig fanget i lufthavnen i Orlando.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Den service og information om tiltag og tidshorisont eller mangel på samme, som Norwegian tilbød os i forbindelse med forsinkelsen er fuldstændig urimelig, siger Tim Olsson til Ekstra Bladet.

Radiostilhed
Alt så dog indledningsvist ud til at forløbe som planlagt. Kort før klokken 16 sad passagererne i Norwegian flyet DI7058 klar til afgang i flyet, da et voldsomt uvejr rullede ind over lufthavnen. Tordenstormen forhindrede fly i at lette fra lufthavnen, og passagererne måtte blive siddende i flyet uden aircondition.

Men det var ikke kun uvejret, der gav flyet problemer.

- Vi sad tre timer i flyet, før vi fik besked på at forlade det og igen blev ført ud til gaten. Her sidder vi og venter længe sammen med de andre passagerer, der tæller både børn og flere ældre gangbesværede personer i kørestole. Klokken nærmer sig midnat, og vi har stadig ikke fået noget at vide, forklarer Tim Olsson.

Et par timer fortsætter passagererne ifølge Tim Olsson med at sidde i uvidenhed, indtil flyet definitivt bliver aflyst omkring klokken to. Passagererne bliver indkvarteret på hoteller.

En nat bliver til to nætter.

- Vi bliver nødt til at finde og lægge ud for et nyt hotel, fordi vi op ad formiddagen ikke kan komme igennem til Norwegian for at vide, om vi kan blive på det hotel, vi indledningsvist blev indkvarteret på.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
 

Fødselsdagsfest aflyst
Lørdag morgen tager passagerne igen til lufthavnen for at komme hjem.

- Da vi kommer til gaten lørdag, ser det igen ud til, at vi er forsinkede. Her er det dog første gang i hele forløbet, at vi får noget information, der er lidt konkret. Meldingen er, at maskinen nok skal komme af sted, men vi skal først have nogle kufferter af fra passagerer, der ikke skal med alligevel på grund af den lange forsinkelse. Vi boarder og ender med liftoff lidt over 14 lørdag eftermiddag.

- 46 timer efter den planlagte afgang. Først søndag ankommer vi til København.

- En fantastisk rejse i Orlando kommer desværre til at stå i skyggen af, at Norwegian holdt os i skyggen og uvidenhed i knap to døgn. Det er hovedrystende, at Norwegian ikke kan finde ud af at løse en situation og kommunikere ordenligt til deres passagerer. Jeg oplevede, at jeg og de andre passagerer skulle skulle råbe højt for at få noget information overhovedet, lyder det fra Tim Olsson, der først ankom i København 51 timer senere end oprindeligt planlagt.

I mellemtiden måtte Anettes fødselsdagsfest for familien lørdag aflyses på grund af den store forsinkelse. Ægteparret håber nu på kompensation for de store forsinkelser.

'Kan skyldes spidsbelastning'

Ekstra Bladet har forsøgt at få en forklaring fra Norwegian, på hvorfor Tim, Annette og resten af passagererne ombord på Dreamliner-flyet blev så mange timer forsinket.

I et skriftligt svar fra Norwegian lyder det, at forsinkelsen skyldtes en elektrisk fejl.

'I første omgang så det ud til, at fejlen kunne rettes i løbet af kort tid, men det viste sig desværre at tage noget længere tid end først forventet. (...) Forsinkelsen betød, at piloterne og kabinepersonalet om bord var nødt til at have den hviletid, som er påkrævet, hvilket beklageligvis gav yderligere forsinkelse for passagerne,' skriver Norwegians kommunikationschef, Andreas Hjørnholm, i en mail.

- Hvorfor var kommunikationen så dårlig?

'Det er ærgerligt, at de pågældende passagerer ikke har følt sig godt nok informerede. Der kan desværre opstå kø hos vores kundeservice i spidsbelastninger. Samtidig holder vi altid og også i dette tilfælde passagererne løbende underrettet via SMS om status på deres afgang.'

Til spørgsmålet, om hvordan Norwegian vil gøre skaden god igen over for passagerne, lyder svaret:

'Vi følger EU’s regler for kompensation ved forsinkelser og aflysninger, og passagerne vil formentlig være berettiget til kompensation i henhold til den lovgivning. De bør kontakte os for at få udredt sagen.'

87 kommentarer
Vis kommentarer