Tina blev bortført i sin barnevogn

Nu fortæller Tina Ingemann og hendes mor for første gang om bortførelsen i 1965. Tina blev dog lykkeligvis fundet efter 15 timer på grund af opmærksomme vidner

Lis Ingemann fortæller her, hvordan hun reagerede, da det gik op for hende, at hendes barn var blevet bortført. Video: Ole Frederiksen

Nederst i artiklen kan du læse om andre børn, der er blevet bortført i deres barnevogn. Hvis du er en af dem, vil vi meget gerne høre fra dig. Skriv en mail til os her.

I 1965 blev to baby-piger ved navn Tina bortført under næsten de samme omstændigheder. I deres barnevogn foran et stormagasin af en fremmed kvinde. Det skete blot med omkring 11 måneders mellemrum i hver sin by af hver sin kvinde.

Den mest kendte er Tina Wiegels, der var to måneder gammel, da hun blev bortført i sin barnevogn foran Daells Varehus i København i december 1965. Hun var væk i fire uger, før hun blev fundet igen, under stor mediebevågenhed.

Den anden er Tina Ingemann, der også nåede at komme på forsiden af flere danske aviser, da hun fire måneder gammel blev bortført i sin barnevogn foran stormagasinet I.G-Huset på Strøget i Odense i januar samme år. Hun blev fundet 15 timer senere.

Den sag er den 'glemte' Tina-sag, og Tina og hendes mor fortæller nu for første gang deres historie om bortførelsen, og hvordan den har påvirket dem.

Kunne mærke noget var galt
Den lille rundkindede Tina blev bortført omkring klokken 17 den 22. januar 1965 på en råkold vinterdag. Det satte gang i en sand menneskejagt, hvor både byens borgere og politiet ledte med lys og lygte.

Lis Ingemann Jensen havde stillet barnevognen med Tina fra sig omkring tre kvarter tidligere for at gå op for at se på gardinstof med en veninde. Men pludselig kunne den 19-årige enlige mor mærke, at der var noget galt.

Hun stormede ud på gaden og indså hurtigt, at barnevognen var væk.

- Min datter er blevet bortført, skreg hun desperat til alle, der ville høre på hende.

- Dengang var det meget almindeligt, at man stillede barnevognen ude foran forretningerne. Der stod fem andre barnevogne. Så det gjorde jeg også. Jeg ved ikke, hvorfor det lige skulle gå ud over mit barn, siger Lis Ingemann Jensen i dag.

Tina og Lis Ingemann er for første gang tilbage det sted, hvor Tina blev bortført til i 1965. Foto: Anders Brohus
Tina og Lis Ingemann er for første gang tilbage det sted, hvor Tina blev bortført til i 1965. Foto: Anders Brohus

15 timer og blandt andet et stop på Højby Kro senere blev Tina fundet på en gård i Bovense omkring en halv times kørsel fra Odense.

Tina Ingemann kan af gode grunde ikke huske noget fra kidnapningen, og hun har mest brugt det som et samtaleemne med de ældre, som hun har været ude hos i de perioder, hvor hun har arbejdet som social- og sundhedshjælper. I dag er hun på førtidspension.

Men kidnapningen har alligevel sat sine spor.

- Det har altid været nærværende i mit liv på mange måder. Jeg får det helt skidt, hvis jeg ser en barnevogn foran en forretning uden opsyn. Det er jeg opdraget med, at man aldrig gør, siger Tina Ingemann, der selv er blevet mor til tre børn.

- Mine egne børn har været slæbt med ind alle steder. Kunne barnevognen ikke komme ind, så gik jeg et andet sted hen. Og nu hvor jeg er blevet bedstemor, kan jeg mærke, det kommer snigende igen. Det bliver vigtigt at fortælle ungerne, at den vogn altid skal med dem, siger Tina Ingemann, der har avisudklippene om bortførelsen samlet i en scrapbog, som hun fik til sin konfirmation. Til minde om et mareridt, der lykkeligvis kun varede en meget lang nat.

Læs hele Tina og Lis Ingemanns historie, mediernes dækning af bortførelsen og bortførerskens forklaring i retten i EKSTRA.

Foto: Anders Brohus Krimi Tina blev bortført i sin barnevogn: Jeg var fuldstændig lammet, fordi mit barn var væk  

Her kan du læse om andre børn, der er blevet bortført af fremmede, mens de lå og sov i deres barnevogn.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

42 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere