Tina frygtede hendes søn skulle mobbes: Nu er han model

6-årige Charlie blev født med kun et enkelt velfungerende øre, men nu er han model og har sin egen instagram-profil - han samler også penge ind til andre med samme sygdom

Seks-årige Charlie Rycroft har kun et øre. Men nu arbejder han som model. (Foto: Privat/Facebook)
Seks-årige Charlie Rycroft har kun et øre. Men nu arbejder han som model. (Foto: Privat/Facebook)

Den 29-årige britiske Tina Rycroft var lykkelig, da hun for 6 år siden fødte sin søn Charlie, men hun blev lidt bekymret, da hun opdagede, at han kun var født med et øre. Det ene øre lignede nærmest en lille knude og havde ikke udviklet sig ordentligt. Det viste sig, at Charlie led af  sygdommen mikroti, der giver en misdannelse af øret og en forsnævret øregang.

I de første par år af Charlies liv, dækkede Tina fra Bridlington i Yorkshire sin søns øre, hver gang hun sammen med sønnen forlod sit hjem. Hun var bange for, at folk skulle kigge på Charlies manglende øre og dømme hende for hans tilstand.

Mor - Jeg er grim
Charlie havde imidlertid ingen problemer med at få legekammerater. Men en dag som kun 3-årig sagde Charlie til sin mor: Jeg er grim mor.

Det knuste Tinas hjerte at høre, og det blev ikke bedre, da Charlie fik konstateret, at han var næsten døv på det dårlige øre. Som 5-årig skulle Charlie også bære et høreapparat, der skulle holdes fast mod hans øre med et 'pige-agtigt' hårbånd, hvilket også blev et slag for den lille Charlies selvtillid.

Men Charlie fik efterfølgende opereret en magnet ind i sit hoved, der nu holder høreapparatet på plads. Og siden er det kun gået op af bakke for den lille livsglade Charlie. Han har nu fået en model-kontrakt og drømmer om at arbejde med TV.

- Det er gået stærkt, siden Charlie som 3-årig sagde, at han var grim. Og meget har ændret sig. Charlie har accepteret sit 'lille øre' og sprudler nu af selvtillid. Han elsker at være foran kameraet, og han elsker at være model og spille skuespil og danse. Vi er så stolte af ham, fortæller Tina Rycroft til den britiske avis Mirror.

Charlie Rycroft er blevet opereret flere gange på grund af sit dårlige øre.(foto: Privat/Just Giving)
Charlie Rycroft er blevet opereret flere gange på grund af sit dårlige øre.(foto: Privat/Just Giving)
 

Tilbudt operation som 9-årig
Eksperter i kirurgi har udtalt, at Charlie som ni-årig vil være gammel nok til at få tilbudt en rekonstruktion af sit dårlige øre med hjælp fra to af hans ribben.

Men netop nu ønsker Charlie ikke en operation, fordi han ind til videre ikke har det okay med sit dårlige øre.

- Nogen gange er der nogen, der spørger til hans øre, og så svar han bare: Jeg er født sådan, forklarer Tina og tilføjer:

- Jeg er virkelig stolt af, at Charlie har så meget selvtillid, og kan svare på folks spørgsmål ved at sige: Sådan er jeg bare.

Model-kontrakt
Tina Rycroft fortæller også, at Charlie har skrevet en model-kontrakt med firmaet Zebedee Management, der sætter fokus på folk med diverse handicaps. Han også været til casting på tv. Han elsker at optræde. Han vil gerne have, at folk skal lære ham at kende, og så kan kan godt lide at få folk til at smile, fortæller Tina om Charlie, der også har sin egen instagram-profil, hvor han sætter fokus på sin egen sygdom.

Charlie og hans familie samler netop nu penge ind til foreningen Microtia UK, der hjælper folk med samme sygdom som Charlie.

Tina Rycroft er stolt af sin søn Charlie. (Foto: Privat/Facebook)
Tina Rycroft er stolt af sin søn Charlie. (Foto: Privat/Facebook)
 

1 af 3 Charlie Rycroft er blevet opereret flere gange på grund af sit dårlige øre.(foto: Privat/Just Giving)
2 af 3 Tina Rycroft er stolt af sin søn Charlie. (Foto: Privat/Facebook)
3 af 3 Seks-årige Charlie Rycroft har kun et øre. Men nu arbejder han som model. (Foto: Privat/Facebook)
15 kommentarer
Vis kommentarer