Annonce:
Annonce:

Tinder-voldtægter i stigning: Netdating giver falsk tryghed

Leder af Center for Voldtægt i København advarer om, at netdating kan skabe en falsk tryghed. Ofret mener ofte, at de kender gerningsmanden, selvom de kun har skrevet over nettet

I Oslo er Tinder-voldtægter blevet et udpræget problem. Herhjemme nikke Center for Seksuelle Overgreb genkendende til problemet (Foto: AP)
I Oslo er Tinder-voldtægter blevet et udpræget problem. Herhjemme nikke Center for Seksuelle Overgreb genkendende til problemet (Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

Har du haft en uheldig oplevelse med din Tinder-date eller er ligefrem blevet voldtaget? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

Digital dating er blevet hot i ind og udland efter apps som Tinder og Happn har gjort sit indtog og gjort det nemt for danske singler at swipe i kødmarkedet.

Men den digitale dating har med stor sandsynlighed en mørk bagside.

Nye tal fra politiet i Oslo viser, at Tinder-voldtægter udgør 40 procent af alle voldtægter i den norske hovedstad. Det skriver norske VG i dag.

En voldsom eksplosion i forhold til året før, hvor tallet lå på 29 procent.

Center for Seksuelle Overgreb: Skaber falsk tryghed
Ifølge de seneste tal fra Dansk Statistik lever mere end 1,6 millioner danskere som singler.

Annonce:

Det er det største antal nogensinde, og også i Danmark har tusindvis af dating-lystne danskere kastet sig over de digitale muligheder, hvor parringsritualet i højere grad er flyttet fra dansegulvet og arbejdspladsen til nettet og mobiltelefonen.

Advarer mod Tinder: Fire ud af ti voldtægter knyttes til netdating

Også i Danmark oplever man, at digital dating ender i seksuelle overgreb. Sådan lyder det fra afdelingssygeplejerske og daglig leder af Center for Seksuelle Overgreb på Rigshospitalet, Hanne Nielsen. Hun opfordrer til, at man tager sine forholdsregler, når man kaster sig ud i Tinder-datingen.

- Der opstår en eller anden form for falsk tryghed via denne type dating. Vores opfattelse er, at disse voldtægter er af typen, hvor offer og gerningsmænd ikke kender hinanden. Men spørger man ofret, ser de ikke nødvendigvis på det på samme måde, for de har jo skrevet sammen og måske endda mødt hinanden flere gange inden det skete, siger Hanne Nielsen til Ekstra Bladet.

Annonce:

Svært at gå til politiet
Ifølge afdelingslederen er et af de store problemer med netdating, at man uden videre kan udgive sig for at være noget, man ikke er.

Center for Seksuelle Overgreb har ingen tal på, hvor stor en del af voldtægterne i Danmark, der udspringer at netdating, men peger på at problemet har været kendt gennem en årrække.

Sker der for lidt på Tinder? Så prøv uartig dansk dating-app

For de udsatte kvinder kan det være svært at melde Tinder-voldtægterne, fordi de føler, de har været for godtroende, når overgrebet er sket.

- Det er vores oplevelse, at flere af kvinderne sidder tilbage med en følelse af, at de selv har en skyld i det der er sket, fordi de frivilligt har valgt at mødes med gerningsmanden, siger Hanne Nielsen og uddyber:

- Det er rigtigt svært at i tale sætte, man har taget fejl. De føler de har været for godtroende og derfor føler de, det er svært at gå til politiet.

Annonce:

Hos Rigspolitiet har man ikke nogen tal på, hvor mange der bliver udsat for denne type voldtægter. Det samme er tilfældet i Københavns Politikreds, hvor antallet af singler ifølge Danmarks Statistik er størst.

Har du haft en uheldig oplevelse med din Tinder-date eller er ligefrem blevet voldtaget? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: