Annonce:
Annonce:

Tine udlejede til Airbnb: Mit hjem blev misbrugt som bordel

Tines pæne lejlighed stank af sex og røg

Se ekspert forklare, hvorfor det er så svært at sikre sig imod misbrug, hvis du benytter dig af Airbnb
Annonce:
Følg Samfund

- Har du oplevet noget lignende? Så tip os på mail til 1224@eb.dk eller på SMS til 1224. Det koster alm. takst

Luften var så tyk, at den var til at skære i. Der var skruet helt op for varmen, og der lugtede forfærdeligt. Ikke bare af sex, men også af det mad, de havde brændt på i køkkenet, og alle de cigaretter de havde røget og slukket i væggene.

Sådan fortæller Tine om den oplevelse, hun havde, da hun tirsdag eftermiddag trådte ind i sin lejlighed på Amager.

Tine havde lejet sin lejlighed ud gennem Airbnb, og hvad der skulle have været et par uger med gæstfrihed og lidt let-tjente lommepenge, blev hurtigt forvandlet til et sandt mareridt. Mandag eftermiddag ringede politiet nemlig og fortalte, at der blev drevet bordel på adressen.

Artiklen fortsætter under videoen

Misbrug på Airbnb: Danskeres hjem bliver brugt til prostitution

Annonce:

Perfekte på papiret
- Jeg var i chok, og jeg var bange for, at jeg pludselig havde fået en berøringsflade med nogle kriminelle mennesker, som jeg ikke ønskede kontakt til, fortæller Tine, som ikke ønsker sit efternavn offentliggjort. Ekstra Bladet er dog bekendt med hendes fulde identitet.

Lejeren, som Tine havde udlejet sin lejlighed til, havde ellers virket helt reel. De havde flere gode anmeldelser som gæster gennem Airbnb, og de var af udlejningsportalen markeret med et ’verificeret identitet’-mærkat.

- De virkede som de perfekte Airbnb-gæster. Det var en engelsk mand og hans spanske gravide kone. Manden havde netop fået et job i finanssektoren i Danmark, og derfor ville de leje min bolig, mens de ledte efter noget mere permanent, fortæller Tine.

Det viser sig, at manden nu har en rumænsk profil på Airbnb. Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra ham, men det nummer, han har opgivet, bliver ikke besvaret.

Efter politiets opkald skyndte Tine sig tilbage til sin lejlighed. På vej hen mod døren til opgangen stødte hun på tre udenlandske kvinder, der kom slæbende med hver deres store lyserøde kuffert, og kiggede ned i jorden.

Midt i stuen stod der blandt andet et 55-tommers fjernsyn, og der lå også nogle tyske nummerplader, som Tine intet kender til. (Privatfoto)
Midt i stuen stod der blandt andet et 55-tommers fjernsyn, og der lå også nogle tyske nummerplader, som Tine intet kender til. (Privatfoto)
 

Annonce:

Bankede søm i dørkarmen
Inde i lejligheden blev Tine mødt af et frygteligt syn. Overalt i hendes hjem, der er lejet ud som en ’ikke-ryger’-lejlighed, var der mærker fra cigaretter, der er blevet slukket i gulvene og på væggene. Flere steder var der banket søm i dørkarmen, der var brugt til at hænge lagner op mellem de rum, hvor der ikke er døre. I køkkenet var blandt andet emhætten brændt ned.

- Jeg bad politiet om at blive, mens jeg gik rundt i lejligheden og pegede på nogle ting, som ikke er mine. Midt i stuen stod der bl.a. et 55-tommers fjernsyn, og der lå også nogle tyske nummerplader. Jeg sagde til politiet, at det ikke var mit, men de sagde bare, at de ikke kunne gøre noget ved det lige nu, fortæller Tine.

Tine har derudover problemer med at skabe et overblik over situationen:

- Det var svært at finde ud af, om jeg mangler noget, for alle mine møbler er stillet på en ny måde. Jeg plejer at have det klinisk rent. Det føltes slet ikke som et hjem mere.

Sådan sikrer du dig på Airbnb: Se ekspertens svar på læsernes spørgsmål

Hun har valgt at flytte midlertidigt hjem til en veninde, fordi hun føler sig utryg og er bange for de bagmænd, som har drevet bordel fra hendes lejlighed.

Annonce:

- Jeg er bekymret for, at de her mennesker har noget med menneskehandel at gøre, fortæller Tine og uddyber:

- Jeg har kun været i min lejlighed om dagen, mens min far har været der, og jeg har bedt min kæreste om at komme og sove hos mig om natten fremover, fortæller Tine.

Tine er lige nu ved at gøre lejligheden ren og notere alle de skader, der er sket.

- Jeg har sikkert ikke opdaget alt endnu, så jeg skriver ned løbende, og så sender jeg det hele til Airbnb, når jeg er færdig, forklarer Tine.

Fremover bliver det ikke muligt for nogen at leje sig ind i Tines hjem.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: