Tirsdag er 4978 danskere testet positive for coronavirus

Mens antallet af coronasmittede stiger, har der været et fald i antallet af indlæggelser seks dage i træk

Antallet af coronasmittede fortsætter med at stige herhjemme, viser nye tal. (Arkivfoto) Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Antallet af coronasmittede fortsætter med at stige herhjemme, viser nye tal. (Arkivfoto) Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Mere end 5000 personer i Danmark er nu blevet testet positive for coronavirus.

Tallet er tirsdag eftermiddag på 5071 personer, hvilket er en stigning på 424 i mandagens opgørelse. Det oplyser Statens Serum Institut.

Der formodes at være store mørketal, da ikke alle med symptomer bliver testet.

Samtidig viser tallene, at 1491 personer efter et forløb med coronavirus har overstået deres infektion.

Det bliver man automatisk, hvis man to uger efter at være testet positiv ikke er indlagt på et hospital eller er død. De to uger betyder, at der er nogen forsinkelse i dette tal.

Mens antallet af smittede fortsætter med at vokse, har antallet af patienter på de danske sygehuse været faldende de seneste seks dage.

Tirsdag er tallet nede på 472. Det er 31 færre end mandag. Foreløbigt toppede antallet af indlagte 1. april med 535 personer på landets sygehuse.

Også antallet af indlagte på intensive afdelinger bliver ved med at falde. Ud af de 472 indlagte er 127 tirsdag på en intensiv afdeling. Det er 12 færre end mandag.

Det er især antallet af indlæggelser, som sundhedsmyndighederne følger tæt, da man vil forhindre et kollaps i sundhedsvæsenet.

Til gengæld har der været en stigning i antallet af registrerede dødsfald. Det er tirsdag på 203, hvilket er 16 flere end mandag.

Da mange af personerne i forvejen har haft andre alvorlige sygdomme, kan det ikke med sikkerhed siges, om coronavirusset har været dødsårsagen.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+