Annonce:
Annonce:

Titusinder får brev fra Skattestyrelsen: I risiko for skattesmæk

56.000 danskere med kørselsfradrag har fået et brev fra Skattestyrelsen med en opfordring til at rette deres forskudsopgørelse. Hvis man har arbejdet hjemme under coronakrisen, gælder fradraget ikke

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

I dag kan 56.000 danskere åbne et brev fra Skattestyrelsen i deres e-Boks. I brevet opfordrer styrelsen til at få rettet forskudsopgørelsen og undgå et skattesmæk, oplyser Skattestyrelsen til Radio4.

Tusindvis af pendlere, der får befordringsfradrag, risikerer nemlig at skulle betale penge tilbage i skat, hvis de har arbejdet hjemme under coronakrisen, hvor de almindeligvis tager bilen eller toget til arbejde. Kørselsfradraget gælder kun de dage, hvor man faktisk kører til arbejde.

Ifølge underdirektør i Skattestyrelsen Karoline Klaksvig ser det ikke ud til, at danskerne har været opmærksomme på at få rettet i forskudsopgørelsen.

Annonce:

- Det, der bekymrer os, er, at vi ikke har set, at flere end normalt har rettet i deres forskudsopgørelser. Derfor sender vi et brev til de 56.000 borgere, der har det største kørselsfradrag og dermed er i risiko for det største skattesmæk, hvis de ikke har været på arbejde i perioden, siger hun til Radio4.

Skattestyrelsen opfordrer dog alle danskere, der får kørselsfradrag, til at tjekke deres indberetninger.

- Det er en stor ting at sende et brev ud til alle, så vi har vurderet, at der hos de 56.000 er særlig grund til at være opmærksom. Men vi opfordrer alle til løbende at rette forskudsopgørelsen og tjekke den, så man ikke får et skattesmæk, siger Karoline Klaksvig til Radio4.

Ifølge Skattestyrelsen kan det blive til mange penge, der skal betales tilbage i skat, hvis man glemmer at fjerne kørselsfradraget for de dage, man har arbejdet hjemme.

- Man kan regne med et skattesmæk på 260 kroner for hver 1.000 kroner, kørselsfradraget er sat for højt. For dem med et årligt fradrag på 40.000 og derover bliver det altså til små 900 kroner i skattesmæk per måned, de ikke har kørt til arbejde, siger Karoline Klaksvig til Radio4.

Annonce:

Under coronakrisen blev mange medarbejdere sendt hjem for at arbejde, for eksempel blev de offentligt ansatte uden kritiske funktioner sendt hjem, efter at statsminister Mette Frederiksen (S) 11. marts annoncerede en nedlukning af det danske samfund på grund af coronavirus.

Hvis man har mere end 12 kilometer til arbejde og kører frem og tilbage hver dag, er man berettiget til kørselsfradrag. Ifølge Skattestyrelsen får cirka 1,2 millioner danskere kørselsfradrag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: