Tjek snittet: Kommer du ind i år?

Karakterkravet på de videregående uddannelser falder i år - se her, hvad snittet på drømmeuddannelsen er

Copenhagen Business School ligger også i år i top, når det gælder høje karaktergennemsnit. Foto: Melissa Kühn Hjerrild/Ritzau Scanpix
Copenhagen Business School ligger også i år i top, når det gælder høje karaktergennemsnit. Foto: Melissa Kühn Hjerrild/Ritzau Scanpix

Rekord-mange unge får i disse minutter drømmen om en uddannelse opfyldt. Hele 69.526 tilbydes en plads, mens 4562 er sat på standby-listen.

Men som det fremgår af tabellen længere nede i artiklen, er der fortsat stor forskel på, hvor høj ens adgangsgivende karakter skal være. Ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriet er karakterkravet dog faldende. Og det findes der en god 'teknisk forklaring' på.

Se også: Karaktertal offentliggjort: Her er det sværest at komme ind  

Det er nemlig slut med at få bonus for en hurtig studiestart. Og det presser karakterkravet ned.

Således er det højeste snit i år på 11,3, hvor det sidste år var 12,4. Snittet kræves for at komme ind på International Business på Copenhagen Business School.

Som det fremgår af listen herunder, er der også ledige pladser. Nemlig 373 eller 19 færre end sidste år.

Vigtige datoer

- 28. juli: Alle ansøgere får svar på deres ansøgning. KOT-hovedtal 2020 offentliggøres kl. 00.01. Du kan se, om du er kommet ind til den tid her.

- 28. juli: Uddannelser med ledige pladser, der stadig kan søges, kan fra klokke 00.01 findes på dette link.

- 28. juli og frem: Som følge af den politiske aftale om flere studiepladser vil der ske en øget vejledningsindsats over sommeren og i efteroptagelsen, herunder en aktivt opsøgende indsats målrettet de ansøgere, der ikke fik plads i første omgang. Alle afviste ansøgere får blandt andet et brev via e-Boks og en personlig sms med tilbud om ekstra vejledning og information om ledige pladser. Desuden bliver de tilbudt en opringning fra Studievalg Danmark med vejledning og information om alternative uddannelser med ledige pladser.

- 1. september: Studiestart for de fleste uddannelser (nogle har studiestart 1. februar).

- Oktober 2020: Resultatet af efteroptagelsen ved ledige pladser, op

0 kommentarer
Vis kommentarer