To beboere på plejehjem i Ebeltoft er smittet med coronavirus

De to beboere bor på plejecenter Søhusparken i Ebeltoft

Følg Samfund

Syddjurs Kommune kunne tirsdag konstatere, at to beboere på deres plejecenter, Søhusparken, i Ebeltoft er smittet med covid-19-virus.

Det bekræfter Syddjurs Kommune over for TV2 Østjylland.

Beboerne har dog milde symptomer, og den ene er i bedring, fortæller chef for Sundhed og Omsorg i Syddjurs Kommune Ingelise Juel til TV2 Østjylland.

- De havde influenzalignende symptomer, og så blev det besluttet, at den tilknyttede læge skulle teste beboerne. Og de blev så påvist positive, siger Ingelise Juel til TV2 Østjylland.

Beboerne bor i hver sin bolig, og Ingelise Juel kan ikke svare på, hvordan de er blevet smittet.

Det ved vi ikke. Forkølet personale bliver sendt hjem. De kan i princippet være blevet smittet inden besøgsforbuddet. Den ene har også været på et skadestuebesøg. Eller der kan være raske smittebærere, siger chefen for Sundhed og Omsorg.

De ansatte følger ifølge Ingelise Juel myndighedernes retningslinjer under coronaepidemien for at undgå at smitte beboere.

- Medarbejdere med selv let forkølelse eller influenzasymptomer bliver sendt hjem for at undgå at smitte beboere og hinanden. Alle forskrifter bliver fulgt, siger Ingelise Juel.

Beboerne vil det næste stykke tid blive plejet af et fast team, der bruger værnemidler som masker, overtrækskitler og handsker - og generelt følger myndighedernes retningslinjer.

Pårørende til de to smittede har fået besked, og det samme har de øvrige beboere i det hus, hvor de smittede bor. Pårørende til andre beboere i huset er blevet informeret via telefonen. - Vi er meget opmærksomme på, at der kan være bekymring blandt pårørende, og vi prøver at sikre en god kommunikation med dem og fortælle, at vi håndterer sådan en situation efter retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen, siger Ingelise Juel.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+