To mænd og en kvinde er skudt: Svensk by i sorg efter trippeldrab

Tre unge personer er blevet dræbt i Uddevalla i Sverige

Det svenske politi leder lige nu efter to personer, som skulle have forladt området på knallert. (Foto: AP)
Det svenske politi leder lige nu efter to personer, som skulle have forladt området på knallert. (Foto: AP)

Lørdag morgen fandt en løber en død person i en bil, som stod parkeret i et beboelsesområde i Uddevalla i Sverige nord for Göteborg. Kort efter blev der fundet yderligere to lig i nærheden af bilen.

Det svenske politi konstaterede hurtigt, at der er tale om et tredobbelt drab. Alle de omkomne er identificeret.

- Det er to mænd født i 1993 og 1992 og en kvinde, som er født i 1996. Samtlige er blevet skudt, siger Thomas Fuxborg, pressetalsmand hos politiet i Vestergøtland, til Expressen.

Det svenske politi har en formodning om, at de tre personer er skudt det sted, hvor de senere er blevet fundet. Det skulle være sket omkring klokken 01.00 og 01.30 natten til lørdag. Det skriver Göteborg Posten.

Hele parkeringspladsen var afspærret om morgenen, da retsmedicinerne ankom. Omkring middagstid lørdag forsøgte en gruppe mennesker at trænge igennem politiets afspærringer for at komme frem til ligene. Det svenske politi måtte anvende stave og hunde for at forhindre gruppen i at trænge ind.

Politiet leder lige nu efter to personer, som skulle have forladt området på knallert.

Svensk by i sorg
Borgerne i den svenske by Uddevalla er i sorg. Flere er hen af eftermiddag og frem mod aftenen fundet sammen for at mindes og sørge over de dræbte. To mænd, som var bekendte med de to mandlige dræbte, er chokerede over mordet.

Det fortæller de til Expressen.

- Jeg kender den myrdede fyr fra fodbold. Det var for fem eller seks år siden. Han var en god og sjov person. Mod mig i hvert fald, siger 23-årige Peshtivan Mahmoud til Expressen.

29-årige Arber Plava finder også drabet for forfærdeligt og uventet.

- Det er en temmelig lille by. Det er meget tragisk, at så unge mennesker bliver en del af det her. For dem som bor her, har det helt sikkert, været en opvågning, og man lærer, at det kan gå galt. Men det er nok endnu mere et chok, at det rent faktisk kan ske.

Fyrene fortæller det svenske medie, at de ikke kender til baggrunden for trippeldrabet.

- Det her er intet andet end en tragedie. En død person er en død person - for altid, siger Arber Plava.