To medarbejdere fyret og politianmeldt i Skat

Direktøren i Skattestyrelsen afslører to sager om million-misbrug

Den nye rapport kobler den hullede kontrol sammen med en af de svagheder, der gjorde det muligt for Britta Nielsen at misbruge Socialstyrelsens midler for over 100 millioner kroner. Et misbrug, der endte med en storstilet flugt. Tilrettelæggelse: Thomas G. Svensson, Per Mathiessen, Mikkel Cramon, Lasse C. Pedersen / Foto: Torbjörn Selander, Silas Selander, Tariq Mikkel Khan, Rasmus Flindt Pedersen, Ole Steen, Ritzau Scanpix / Redigering: Sólfinn Hughes

Direktøren i Skattestyrelsen fortæller for første gang om de to medarbejdere, der er blevet fyret og politianmeldt, skriver Berlingske.

Rigsrevisionen advarer i en ny rapport mod, at Skattestyrelsen har mangelfuld og svag kontrol med mulighederne for at misbruge statens indtægter, men det er ikke kun der, den er gal.

Direktøren i Skattestyrelsen, Merete Agergaard, fortæller til Berlingske, at der de seneste år har været to konkrete sager, hvor medarbejdere i skattevæsenet er blevet bortvist og politianmeldt for misbrug med skattekroner.

Direktør i Skattestyrelsen Merete Agergaard. Foto: Jens Dresling
Direktør i Skattestyrelsen Merete Agergaard. Foto: Jens Dresling

De bortviste medarbejdere blev politianmeldt i henholdsvis 2015 og 2017.

Den ene sag drejede sig om svindel for knap tre millioner kroner, mens den anden drejede sig om et beløb på mellem 1 og 1,2 millioner kroner.

Om der er flere sager, hvor der er blevet svindlet for danskernes penge, er ved at blive undersøgt i Skatteministeriet.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Merete Agergaard.

304 kommentarer
Vis kommentarer