To millioner mangler at tjekke årsopgørelsen

Trangen på Skats hjemmeside har været trang hen over weekenden, men nu er ventetiden betydeligt forkortet

(Foto: Thomas Borberg/Arkiv)
(Foto: Thomas Borberg/Arkiv)

Får du et kæmpe skattesmæk, eller skal du have et stort beløb tilbage? Skriv gerne en sms til 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

Ventetiden var helt oppe på tre timer fredag aften, da det kom frem, at årsopgørelserne fra Skat var blevet tilgængelige tre dage før tid.

Det ser dog noget bedre ud i dag, mandag, hvor man kan logge sig ind på bare få minutter. Det viser en opgørelse, som Skat har udgivet.

Indtil videre har over to millioner danskere logget ind på TastSelv på Skats hjemmeside, men det er altså kun halvdelen i forhold til, hvor mange årsopgørelser, der er blevet frigivet.

Ekstra mandskab
Skat har afsat 450 medarbejdere til at guide danskerne med årsopgørelserne i disse dage.

- Det går ret godt. Systemerne er oppe, og vi mærker ikke, at vi får en masse opkald, som skyldes systemfejl. Vi får relevante spørgsmål og får de rigtige spørgsmål igennem, siger underdirektør John Willemoes Ladefoged til Ritzau.

Som noget nyt tilbyder Skat også, at man kan stille spørgsmål på Facebook, og det har der vist sig at være efterspørgsel efter.

- Vi havde sat 15 mand af til formålet, og jeg var ærligt talt i tvivl om, hvorvidt der overhovedet var brug for dem alle.

- Det har der heldigvis været, og den positive udfordring er, at vi faktisk får flere spørgsmål, end de 15 kan nå at svare på, siger underdirektøren.

Ændr den nu
Pressemedarbejder Rikke Madsen hos Skat forklarer, at de endelige beløb for, hvor mange penge danskerne enten skylder eller skal have tilbage i alt, først er tilgængelige efter 26. marts.

- Det er nemlig skæringsdatoen for, hvornår man kan indberette ændringer til årsopgørelsen, så det går med i de udbetalinger, der laves 7. april, siger pressemedarbejderen.

Får du et kæmpe skattesmæk, eller skal du have et stort beløb tilbage? Skriv gerne en sms til 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

17 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere