To sejlere finder mystisk fartøj: Nu er det identificeret

Først troede d'herrer fra Klitmøller, at der var tale om en ubåd

Sidescanning fra M/S CamFish
Sidescanning fra M/S CamFish

To lokale sejlere fra Klitmøller har fundet et fartøj på omkring 20 meter vand i farvandet sydvest for Hanstholm.

Fundet skete da de to sejlere skulle flytte den nye M/S CamFish fra Hanstholm Havn til Thisted Havn via Thyborøn Kanal. 

- Båden er udstyret med et avanceret sidescanner system, der er i stand til at vise 2-D og 3-D billeder af fx havbunden. Vi testede udstyret på turen, og observerede at vi sejlede forbi et usædvanligt stort vrag, men forventede at vraget var kendt, og undersøgte det derfor ikke nærmere, fortæller den ene af sejlerne Andree Gothe ifølge en pressemeddelelse.

I første omgang mente han og medsømanden Preben Holler, at der var tale om en ubåd og bad offentligheden om hjælp til at identificere vraget.

Strandede i december 1871
Det gav pote. Ved offentlighedens hjælp har man fundet ud af, at der er tale om et gammelt dampskib – 'Alfredo el Grande' fra Newcastle i England.

Skibet er bygget 1854 af John Laird & Sons på Birkenhead Yard i Liverpool. Skibet var på 62.8 meter i længden og 7.62 meter i bredden - hvilket meget godt svarer til de observationer, som M/S CamFish lavede, da man fandt vraget.

Skibet strandede i december 1871 lastet med kul.

- Vi er utroligt glad offentlighedens hjælp til at løse mysteriet. Skibet befinder sig lige nord for Høfde 72 ved Thyborøn kanal på cirka 10 meter vand, fortæller Preben Holler og Andree Gothe.

De to sejlere oplyser, at de ikke vil foretage sig yderligere efter, at vraget er blevet identificeret.

36 kommentarer
Vis kommentarer