To testcenter-medarbejdere kørt på hospitalet med kulilteforgiftning

To medarbejdere ved Testcenter Ballerup blev dårlige i nyt center

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

To medarbejdere på det indendørs coronatestcenter i Ballerup blev onsdag kørt på hospitalet, da de oplevede symptomer på kulilteforgiftning. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der tale om opkastning, hovedpine og kvalme.

Det bekræfter Region Hovedstaden over for Ekstra Bladet i en mail.

Testcenteret i Ballerup er rykket indendørs, men har fortsat et drive-in spor til biler.

Læge tilkaldt
Region Hovedstaden bekræfter, at der yderligere blev tilkaldt en læge til at tilse de øvrige medarbejdere på stedet.

Dette skete fordi disse medarbejdere følte ubehag.

Kulilteforgiftning opstår, når en person bliver udsat for gassen kulilte. Denne gas kan ikke ses med det blotte øje og kan skyldes udstødning fra biler eller indendørs grilludstyr. Klassiske symptomer på forgiftning er hovedpine, kvalme og svimmelhed.

Det skriver sundhed.dk.

Ikke forhøjede målinger
Ekstra Bladet har spurgt Region Hovedstaden, om udluftningen i testcenteret - der kan forhindre kulilteforgiftning - har fungeret godt nok:

- Ja, men der var alligevel nogle, der følte et ubehag. Dette blev naturligvis taget meget alvorligt og efterfølgende undersøgt. Målingerne viser, at kuldioxid-niveauet ikke er forhøjet, skriver Region Hovedstaden.

Regionen fortæller yderligere, at der er orienteret internt om sagen, ligesom Teknologisk Institut undersøger sagen yderligere.

På Region Hovedstadens Akutberedskabs Facebook-side fremgår det, at drive-in-sporet i testcenter Ballerup er lukket onsdag og torsdag.

I mailen fra Region Hovedstaden fremgår det, at der er etableret nye, midlertidige drive-in-spor i telte, indtil der foreligger en afklaring.

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

65 kommentarer
Vis kommentarer