Tobias blev fyret for at lade mobilen op: Fnyser af chokolade-tyveri

Tre mænd blev fyret for tyveri af chokolade til en værdi af 20 kroner. Nu har de fået erstatning. I 2014 blev Tobias Koch fyret for at lade sin telefon op på arbejdspladsen. Han har kun hovedrysten til overs for fyringerne

Tobias blev i 2014 fyret, da han havde ladet sin telefon op på restauranten Privatfoto
Tobias blev i 2014 fyret, da han havde ladet sin telefon op på restauranten Privatfoto

- Der må være en bagatelgrænse.

Sådan lyder reaktionen fra Tobias Koch og fnyser, da Ekstra Bladet kontakter ham i forbindelse med dagens store historie i Fagbladet 3F.

Her fortæller den ene af tre fyrede medarbejdere Select Service Partner om, hvordan de var blevet fyret, efter den ene 'stjal' chokoladebarer til en værdi af 20 kroner.

Det skete i forbindelse med et besøg ved Select Service Partners kunde, Norwegian, hvor den ene af de tre mænd tog et par Twix-mini, der ikke tilhørte ham.

Fyret for at lade telefon
Tilbage i 2014 var Tobias Koch omdrejningspunktet i en anden opsigtsvækkende fyringssag, da den dengang 19-årige kokkeelev blev fyret for at stjæle strøm fra sin arbejdsplads.

'Tyveriet' skete, da kokkeeleven havde ladt sin mobiltelefon op på den restaurant, han arbejdede på.

- Seriøst? Er de blevet fyret for at stjæle en chokoladebar? Selvfølgeligt skal man ikke stjæle, men der må være en bagatelgrænse, siger Tobias Koch til Ekstra Bladet.

De tre mænd fra Select Service Partner fik senere samlet tilkendt 300.000 kroner i erstatning for uberettiget fyring i forbindelse med twix-tyveriet. Et tyveri de i øvrigt også blev frifundet for i landsretten.

Ikke en rød reje
Anderledes gik det for Tobias Koch, der efter sin fyring ikke så nogen penge fra virksomheden, der fyrede ham.

- Jeg fik ikke så meget som en rød reje. Virksomheden endte med at erklære sig selv konkurs og derefter var jeg igennem noget bøvl med Lønmodtagernes Garantifond, siger Tobias Koch.

Men på grund af den store medieomtale af sagen fik han kort efter et opkald fra Resturant Tabu. Herfra blev han tilbudt nogle prøvevagter, og efterfølgende ansatte de den unge kokkeelev, der i dag er færdiguddannet og arbejder på Restaurant Rusk i Aalborg.

Sagen bliver husket
Tobias Koch var meget overrasket, da han blev præsenteret for fyringen på grund af mobilopladningen.

- Jeg havde aldrig forestillet mig, det kunne ske. At man kan blive trampet på på den måde og bliver fyret med så latterlig en begrundelse. I teorien kunne de lige så godt have fyret mig for at have skyllet for meget vand ud i toilettet.

Sagen har ikke efterfølgende haft konsekvenser for Tobias Koch, men rundt i den nordjyske restaurationsbranche er han blevet et kendt navn.

- De fleste griner heldigvis bare af det, fordi de godt kan se, hvor langt ude det er. Virksomhederne skal altså tænke sig om, for det har også konsekvenser for folk lang tid efter, de har anklaget dem for tyveri, lyder det fra Tobias Koch.

211 kommentarer
Vis kommentarer