Tøjfirma i unåde efter kontroversiel vaskeanvisning

Det er en dårlig idé at opfordre kvinderne til at vaske tøjet. Det har et indonesisk tøjfirma måtte sande

Denne vaskeanvisning har gjort tøjfirmaet Salvo Sports meget upopulær.
Denne vaskeanvisning har gjort tøjfirmaet Salvo Sports meget upopulær.

Det indonesiske tøjfirma Salvo Sports, som blandt andet leverer det officielle fodboldtøj til det populære fodboldhold Pusamania Borneo, er blevet voldsomt upopulær.

Årsagen er en vaskeanvisning på en fodboldtrøje, der er flere bliver stemplet som sexistisk. I anvisningen står der: 'Giv denne bluse til din kvinde. Det er hendes job.' Det skriver Huffington Post.

Se også: Tøjvask er svært - for danske mænd

Klagerne er væltet ind over firmaet, som nu har undskyldt for vaskeanvisningen - og undskyldningen faldt pudsigt nok sammen med Kvindernes internationale kampdag forleden.

- Beskeden betyder ganske enkelt, at i stedet for at vaske den forkert, kan du lige så godt give den til en kvinde, fordi de har bedre styr på det. Der er ingen intention om at ydmyge kvinder. Derimod kan mænd lære fra kvinder, hvordan man skal tage sig af tøjet. Ikke alle mænd ved, hvordan de skal håndtere deres tøj, og kvinder har mere erfaring, lyder undskyldningen fra Salvo Sports på Twitter.

Den 'undskyldning' var Twitter-brugerne dog langt fra tilfredse med:

- Hvad med at I går tilbage i køkkenet, laver en sandwich til mig og kommer tilbage med en rigtig undskyldning, når I nu er i gang, skrev Lucinda Philumalee for eksempel.

Se også: Skyllemiddel er fjenden: Vasker du dit tøj rigtigt?

27 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere