Togdrift lammet i store dele af Danmark

Ingen tog på Fyn og i Jylland og færre tog på Sjælland indtil videre

Følg Samfund

OPDATERING: Omkring klokken 18 er lokomotivførerne vendt tilbage på arbejdet, og nogle tog på Fyn og i Jylland begynder så småt at rulle, men der vil være færre tog resten af aftenen.

-----

Togdriften på Fyn og i Jylland er ifølge DSB blevet indstillet. Der kører derudover færre tog på Sjælland, hvilket medfører længere rejsetid.

Det oplyser DSB's informationschef, Tony Bispeskov, til Ekstra Bladet.

Der er i skrivende stund ingen tidshorisont for, hvornår togene atter kører.

- Vi kender ikke omfanget og prognosen. Der er tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse blandt lokomotivpersonalet, siger Tony Bispeskov.

Tog, der er afgået, kører så vidt muligt til deres endedestination.

Der vil ikke blive indsat togbusser, da det antal, der ville kunne afhjælpe de massive problemer, er for stort, lyder det fra informationschefen.

Kan ikke bare tage en taxa
Han opfordrer togpassagerer til at finde alternative transportmuligheder, benytte sig af rejseplanen.dk og evt. holde øje med DSB's hjemmeside.

- Rejsetidsgarantien fungerer. Det betyder, at man vil blive prisrefunderet, hvis man har købt billet og er mere end en halv time forsinket, siger Bispeskov, som påpeger, at pendlerrejsetidsgarantien automatisk vil blive modregnet hos de kunder, der er omfattet af denne.

- Kan man hoppe i en taxa og sende regningen til DSB?

- Nej, det kan man ikke. Hvis man står i en særlig situation, kan man kontakte DSB, siger Bispeskov.

En særlig situation kan være, hvis man er ved at misse et fly, skal til begravelse, føde eller har andre uopsættelige ærinder.

- Er I kede af det her?

- Naturligvis. Vi beklager meget over for kunderne. Det er rigtig ærgerligt. Det begyndte allerede i formiddag med en overenskomstmæssig arbejdsnedlæggelse på Sjælland.

DSB's pressechef: Go-go-piger skal ikke redde DSB

Slås om arbejdstid
Mens frustrerede danskere for eksempel kæmper for at komme hjem fra arbejde, pågår lokomotivpersonalets forhandling med Dansk Jernbaneforbund. Striden handler om en ny arbejdstidsaftale.

Der er ifølge DR bl.a. uenighed om, hvor meget indflydelse de ansatte skal have på planlægningen af arbejdet, og parterne er ifølge Dansk Jernbaneforbund langt fra hinanden.

Baggrunden for striden er, at DSB har meldt sig ind i den private arbejdsgiverorganisation Dansk Industri og opsagt overenskomster med staten. I den forbindelse har DSB opsagt en lang række lokalaftaler med de ansatte.

Ekstra Bladet følger sagen ...

Seneste nyt

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.