Togkaos fortsætter: Sætter togbusser ind

Massive trafikale udfordringer i løbet af dagen får nu DSB til at indsætte togbusser på strækningen mellem Odense og Fredericia. InterCity-tog kører dog fortsat

Følg Samfund

Der kører ikke regionaltog mellem Odense og Fredericia resten af dagen. I stedet skal passagerer stige ombord på en togbus på strækningen, oplyser DSB på Twitter.

- Grundet de mange udfordringer i trafikken henover landet er vi nødt til at erstatte regionaltogene mellem Odense og Fredericia med togbusser, skriver DSB og tilføjer:

- Busserne vil køre fra Odense i minuttal :50 og fra Fredericia i minuttal :35. Busserne vil standse ved alle stationer undervejs.

Det er alene regionaltog, der er påvirket. InterCity- og InterCityLyn-tog kører fortsat på hele strækningen, men dog med forsinkelser.

Holdt stille i 2,5 time
Forsinkelserne skyldes, at tog, der skulle krydse Storebælt, tidligere på dagen holdt stille i 2,5 time på grund af en signalfejl på strækningen mellem Nyborg og Korsør.

DSB oplyste kort efter middag, at togene kørte igen, og samtidig suspenderede DSB kravet om pladsbillet, så passagerer kunne hoppe på det førstkommende tog.

Suspenderingen gjaldt i første omgang til klokken 18, men er nu blevet udvidet til klokken 04.30 søndag morgen.

- Det gør vi, fordi Banedanmark fortsat ikke har fået løst de problemer med infrastrukturen, der er i dag. Derfor forventer vi, at der er forsinkelser resten af aftenen, siger Tony Bispeskov, som er informationschef hos DSB, til Ritzau.

Han opfordrer til, at man holder sig opdateret om togdriften på Rejseplanen.

DSB trøster sig dog ved, at 1. juledag ikke er den helt store rejsedag.

Kan få erstatning
Passagerer, som er blevet forsinket på grund af signalfejl eller andre driftsforstyrrelser, kan søge kompensation via DSBs rejsegaranti.

Kompensationen gives enten som en ny billet til samme strækning eller som et beløb, hvis størrelse udregnes på baggrund af, hvor længe man er blevet forsinket.

En fuldtonet skandale

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.