Togpassagerer fanget i 20 minutter: Dronningen skulle forbi

En flok passagerer på Lokalbanen i Nordsjælland rykkede sig ikke en meter i mere end 20 minutter, da dronning Margrethe skulle forbi

Dronning Margrethe kørte rundt i Nordsjælland, mens togpassagerer sad fanget og ventede på rengenten. Foto: martin Høien/All Over press
Dronning Margrethe kørte rundt i Nordsjælland, mens togpassagerer sad fanget og ventede på rengenten. Foto: martin Høien/All Over press

Strømafbrydelse, tabt kommunikation og en krydsende regent var en yderst dårlig kombination for togpassagerer på Lokalbanen i Nordsjælland her til formiddag.

Toget fra Helsingør blev forsinket med en halv time på grund af en strømafbrydelse på Hillerød Station, som modsat Lokalbanens andre stationer hører under Banedanmark.

Da toget endelig kom af sted fra Helsingør, gik det pludselig i ged igen. Denne gang måtte passagererne sidde stille i mere end 20 minutter, fordi dronning Margrethe med følge skulle krydse skinnerne.

Se også: Dronningen bruger forsvarets fly som taxa

- Folk sad og brokkede sig. De spurgte, hvorfor vi skulle sidde så lang tid på grund af dronningen. Der var en 10 stykker, som tog en taxa, siger den 22-årige studerende Thomas Hansen, som sad i toget, til Ekstra Bladet.

 

Toget holdt stille omkring en kilometer før overskæringen, så bommene ikke registrerede et tog og dermed gik ned. Dronningens kortege må nemlig ikke holde stille af hensyn til sikkerheden.

Normalt står tog stille i fem minutter, når Dronningen eller andre fra Kongehuset skal krydse, oplyser Mogens Meyer, trafikinspektør ved Lokalbanen. Men dagens uheldige passagerer sad fast i hele 22 minutter ved Snekkersten.

- På grund af strømafbrydelsen gik informationer fra politiet tabt om, at Dronningen havde passeret skinnerne. Derfor blev toget holdende, fordi vi var i tvivl. Der var 100 opkald på tidspunktet på grund af afbrydelsen, siger Mogens Meyer til Ekstra Bladet.

- Politiet siger, at de ringede ind, men der er ikke registreret noget opkald. Efter 20 minutter ringer vi op til politiet for at kontrollere. Vi får så at vide, at de er ovre, fortæller han.

Dronning Margrethe og kong Henrik (som Ekstra Bladet her udråbt ham til, red.) har i disse dage officielt besøg fra Holland. Det er dog uvist, hvad regentparret skulle i det nordsjællandske med Kong Willem-Alexander og Dronning Máxima.

Se også: Så meget kostede kongeskibet i 2014

Ifølge passageren Thomas Hansen har de intet fået at vide om, at det var Lokalbanen og ikke de kongeliges skyld, at passagererne kukkelurede i Snekkersten.

- Vi beklager meget, at det er gået ud over en hel masse kunder, siger trafikinspektøren.

Strømafbrydelsen giver fortsat problemer for togene på Lokalbanen, men de forventer at køre normalt i løbet af dagen.

- Vi regner med at kunne køre normalt i løbet af eftermiddagen, så vi er klar til myldretiden, siger Mogens Meyer.

1 af 2 Hüda Kilic og Camilla Andersen på billedet skulle være i skole klokken 11:00, men endte med at møde op klokken 12:15 på grund af det forsinkede tog. Privatfoto.
2 af 2 Dronning Margrethe kørte rundt i Nordsjælland, mens togpassagerer sad fanget og ventede på rengenten. Foto: martin Høien/All Over press
107 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere