Togtrafikken mod København halter fredag morgen

Både tog fra Helsingør og fra Slagelse mod hovedstaden er aflyst på grund af reparation af betonloft.

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)

Hvis man er vant til at tage toget mod København på arbejde, er det fredag morgen en god idé at være ekstra opmærksom på, om den sædvanlige afgang kører som normalt.

Flere tog mod København er aflyst. Det skyldes, at spor tre på Østerport Station er spærret af, fortæller Peter Svendsen, trafikdirektør i Banedanmark.

- Der falder beton ned fra en bro på Østerport Station. Rent sikkerhedsmæssigt har vi været nødt til at spærre sporet af, siger han.

- Man er i fuld gang med arbejdet derude, men vi har ikke nogen prognose for, hvor lang tid arbejdet vil tage, siger trafikdirektøren fredag morgen.

Manglen på plads betyder, at regionaltog mellem Slagelse og Københavns Hovedbanegård/Østerport kører mindre hyppigt end normalt.

Desuden er myldretidstog mellem Helsingør og København aflyst. Det betyder, at der kun kører tog på strækningen hvert 20. minut.

Det står ikke klart, hvorfor der er begyndt at falde beton ned fra broen.

- Det er det, vi er ved at undersøge. Vi inspicerer løbende vores broer, og der har ikke tidligere været noget, som indikerede, at der var en fejl her, siger trafikdirektør Peter Svendsen.

3 kommentarer
Vis kommentarer