Top og tillidsfolk i Lundbeck indleder spareforhandlinger

Ledelse og tillidsfolk i Lundbeck forhandler spareplanen på plads i de kommende dage

Foto: Mik Eskestad
Foto: Mik Eskestad

Den kommende tid vil vise, hvor mange medarbejdere, der bliver fyret i medicinalkoncernen Lundbeck som konsekvens af den massive spareplan, som selskabets topchef, Kåre Schultz, har sat i gang.

Omkring 1000 stillinger skal nedlægges, heraf 300 i Danmark, og torsdag begynder forhandlinger mellem ledelse og tillidsfolk i Lundbeck om, hvordan spareplanen skal udmøntes, fortæller fællestillidsmand Kim Rosenville.

- Jeg håber, at vi kan få nogle fornuftige ordninger for de mennesker, der ikke skal være her på Lundbeck længere. Vi håber at kunne forlænge folks opsigelsesvarsel, og at vi kan få dem hjulpet hurtigt videre på arbejdsmarkedet.

- Vi plejer at have succes med at bruge et rekrutteringsfirma til at hjælpe folk videre, siger Kim Rosenville, som fortæller, at han som erfaren tillidsmand blev meget overrasket over, hvor omfattende spareplanen er.

- I mit stille sind havde jeg håbet på, at 100 mennesker ville være nok, siger han.

Medarbejderne i Lundbeck blev informeret om spareplanen på et stormøde onsdag morgen.

- Det er bare slet ikke sjovt, siger Kim Rosenville om den proces, der ligger forude.

Ifølge fællestillidsmanden kan spareplanen allerede være på plads i den kommende uge.

- Vores erfaring er, at det helst skal gå rimeligt stærkt, så folk ikke skal gå rundt og være nervøse for, om de skal være her, siger han.

Her vil det falde på plads, hvor der skal skæres medarbejdere, og hvor mange fyresedler, der skal deles ud.

Ifølge pressechefen i Lundbeck, Mads Kronborg, står det det ikke klart, hvordan de stillinger, der skal nedlægges, bliver fordelt.

- Det er en restrukturering af Lundbeck globalt og på tværs af hele virksomheden. Så det er alle områder, der er i spil. Administration og stabsfunktioner her i hovedkontoret, kommercielle funktioner i vores salgsdatterselskab, forskning og udvikling.

- I Danmark har vi langt den største koncentration af medarbejdere i hovedkontoret i Valby. Vi har også en fabrik i Lumsås. Vi ved endnu ikke, om den bliver ramt, men det vil i givet fald blive i mindre omfang, siger Mads Kronborg.

I meddelelsen fra Lundbeck fremgår det, at selskabet regner med at bruge 1,1 milliard kroner til fratrædelsesgodtgørelser og øvrige udgifter til omstrukturering.

1 kommentar
Vis kommentarer