Top socialdemokrat raser mod arbejderbank

Arbejdernes Landsbank er lige så grisk som de andre banker, siger tidligere S-folketingsmedlem Claus Larsen-Jensen om bankens ’tilbud’ til Totalkreditkunder

Claus Larsen-Jensen raser mod Arbejdernes Landsbank, hvor han har været kunde i over 40 år: de er lige så griske som de andre. (Foto: Claus Lunde)
Claus Larsen-Jensen raser mod Arbejdernes Landsbank, hvor han har været kunde i over 40 år: de er lige så griske som de andre. (Foto: Claus Lunde)

 

- De pynter sig med lånte fjer. I virkeligheden er de lige så griske som de andre banker.

Tidligere medlem af både Folketinget og Europaparlamentet Claus Larsen-Jensen raser over, at Arbejdernes Landsbank kun vil kompensere de Totalkreditkunder, som har fastforrentede lån og nogle få andre låne typer.

Der er ingen som helst kompensation til mange tusinder, der har f.eks. F1 og F3-lån i Totalkredit.

Han mener, at Arbejdernes Landsbank, hvor han har været kunde i over 40 år, forsøger at score nogle billige point på et falsk grundlag.

Dobbeltmoralsk

- Jeg mener, at det er dobbeltmoralsk, når Arbejdernes Landsbank offentligt har forsøgt at pynte sig i forhold til andre banker. Men i realiteten er de lige så griske overfor de mange låntagere med f.eks. F1 og F3 lån, siger Claus Larsen-Jensen.

Han henviser til, at Arbejdernes Landsbank har fået en masse positiv omtale, fordi den som den første bank i Totalkreditsamarbejdet meldte ud, at den ville kompensere kunder med lån i Totalkredit for det forhøjede bidrag.

- De har prøvet at få det til at se ud som om, at de er mindre griske end andre banker. Men i virkeligheden er det bare imagepleje.

For Claus Larsen-Jensen betyder det, at han skal af med ekstra 9000 kr. om året i bidrag.

- Oven i den bidragssats jeg i forvejen betaler, opkræver de nu 4.500 kr. ekstra til Totalkredit og 4.500 kr. ekstra til Arbejdernes Landsbank – om året.

Selvbestaltet indbrud

- Jeg synes, at det er tyveri, en selvbestaltet ret til indbrud i min økonomi, uden argumentation og dokumentation for, at jeg som kunde koster dem udgifter, der kan begrunde det.

Han henviser til, at selv hvis Arbejdernes Landsbank gav alle den samme bonus, så ville de stadig tjene på Totalkredits bidragsforhøjelser, hvor banken får halvdelen.

- Selv hvis banken havde givet mig den udmeldte kundebonus, som så ville være på mellem 2500 og 3000 kr. om året, så ville Totalkredit stadig score 4500 kr. ekstra og banken mellem 1500 og 2000 kr., siger Claus Larsen-Jensen.

Ikke gode nok

Også på de kritiske kunders facebookside, Kritiske interessenter i Nykredit og Totalkredit, er det begyndt at gå op for folk, at tilbudet fra Arbejdernes Landsbank ikke gælder alle.

- Vi er åbenbart nogle, som ikke er gode nok til denne bonusmodel. Det er på trods af, at vi i december 2015, fulgte bankens anbefaling om at tage et F-3 lån, skriver f.eks. Finn Sørensen fra Værløse.

Arbejdernes Landsbank: Fair model

Hvorfor giver I ikke alle Totalkreditkunder bonus?

- Vi har bygget vores model op om den rådgivning, vi giver til daglig, hvor vi anbefaler fastforrentede lån og rentetilpasningslån med en refinansieringstid på mindst fem år, altså F5. Det er også den anbefaling, der ligger fra Finanstilsynet, siger Peter Froulund, kommunikations- og marketingdirektør i Arbejdernes Landsbank.

Men kunder med F1 betaler jo i forvejen ekstra for den ekstra risiko, og mange har fulgt rådet om at tage den her slags lån for at høvle dyr bankgæld af. Det er vel ikke uansvarligt?

- Jeg siger på ingen måde, at nogen opfører sig uansvarligt. Man kan have mange holdninger, men vores er, at vi har valgt at følge den rådgivning, vi giver i hverdagen. Man skal også huske, at bonus'en er en ekstraordinær ting. Det er ikke noget, vi er forpligtet til. Vi synes, at det er en god og fair model.

Tror I ikke, at I risikerer at skyde jer selv i foden, når folk begynder at opdage, at de kan få noget?

- Vi synes, at det er en fair model. Vi synes, at vi tilgodeser rigtig mange af vores kunder.

 

35 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere