Topchef sagde selv op: Smutter med gyldent millionhåndtryk

Den afgåede topchef i pensionsselskabet ATP har fratrådt sin stilling og kan tage millionbeløb med sig i fratrædelsesgodtgørelse

Tidligere topchef i pensionsselskabet ATP Christian Hyldahl kan forlade sin toppost med et gyldent håndtryk på omkring seks millioner kroner. Foto: Rune Aarestrup Pedersen
Tidligere topchef i pensionsselskabet ATP Christian Hyldahl kan forlade sin toppost med et gyldent håndtryk på omkring seks millioner kroner. Foto: Rune Aarestrup Pedersen
Følg Samfund

Seks millioner kroner får afgående chef i ATP, Christian Hyldahl, med sig i gyldent håndtryk. Mandag morgen valgte han at sige sin stilling som topchef i pensionsselskabet op.

ATP bekræfter det gyldne millionhåndtryk over for FinansWatch.

Christian Hyldahl valgte at fratræde sin stilling, efter at Børsen har afsløret, at den tidligere topchef i sin tid hos Nordea har deltaget i kontroversielle spekulationer i udbytteskat.

Pensionselskabet oplyser til FinansWatch, at det fremgår af Christian Hyldahls kontrakt, at han ved opsigelse får 12 måneders løn med sig. Til mediet har Hyldahl tidligere oplyst, at han tjente omkring seks millioner kroner om året.

Diskuterede rolle
I sidste uge blev der indkaldt til et ekstraordinært møde på foranledning af Torben M. Andersen, der er bestyrelsesformand for ATP. Her diskuterede bestyrelsen Christian Hyldahls rolle i spekulationerne om udbytteskat.

Mødet endte med, at Hyldahl ifølge en pressemeddelse fra ATP havde valgt at trække sig som chef for selskabet.

I et interview med FinansWatch lyder det fra formanden for bestyrelsen, Torben M. Andersen, at det er spekulativt at svare på, hvorvidt bestyrelsen ville have fyret Christian Hyldahl, hvis ikke han selv var gået.

- Vi forholder os til den opsigelse, vi har fået fra Christian Hyldahl. Nu arbejder bestyrelsen videre ud fra det udgangspunkt, siger formanden til FinansWatch.

Christian Hyldahl kom fra en stilling som direktør for Nordea Asset Managment, før han i januar 2017 blev topchef i pensionsselskabet ATP.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Christian Hyldahl.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind