Annonce:
Annonce:

Torden, hagl og regn skyder lang weekend i gang

Store Bededag og første maj bliver en kold og våd omgang i år

Hiv regnfrakken frem de næste par dage (Foto: Jens Dresling)
Hiv regnfrakken frem de næste par dage (Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Samfund

Når de fleste af os har fri i eftermiddag, kan vi tage hjem og holde en tre dage lang weekend. Det bliver dog desværre ikke en lækker, soldominerende en af slagsen, fortæller DMI torsdag morgen.

- I dag vågner den vestlige del af landet op til regn, og i løbet af formiddagen trækker den regn ind over resten af landet og når til sidst Bornholm i eftermiddag. Det er et almindeligt, godt regnvejr i dag, siger Frank Nielsen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Regnen bliver dog i eftermiddag afløst af en opklaring, men vejret holder sig stadig noget ustadigt.

- Ja, faktisk kan der både komme torden og hagl ind vestfra i eftermiddagstimerne, når der har været en opklaring. Det kommer sent om eftermiddagen ind over Sjælland, men det bliver ikke så kraftigt der og på Fyn, siger Frank Nielsen.

Annonce:

Temperaturerne ligger torsdag mellem otte og 13 grader, hvor det er koldest ved kysterne med pålandsvind. Vinden starter friskt ud fra sydøst, men aftager og bliver svagere i løbet af dagen.

Varmt tøj til 1. maj
I morgen, fredag, er det både Store Bededag og arbejdernes kampdag, 1. maj. Det lægger traditionsrigt op til en masse udendørsaktiviteter, men Frank Nielsen anbefaler, at man pakker sig godt ind, hvis man vil udenfor.

- Det ser okay ud om morgenen med forholdsvist klart vejr, men luften er kold med temperaturer omkring frysepunktet. De stiger op ad dagen til omkring ti grader, og så er der plads til byger de fleste steder af landet, siger den vagthavende meteorolog.

Bygerne bliver ikke helt så kraftige, som dem der kommer i dag, torsdag, men de er der.

- Når bygerne ikke er der, kan der være flot vejr, men det er køligt og ustadigt. Ja, man får i hvert fald ikke hedeslag, siger Frank Nielsen.

Vinden kommer i morgen fra en nordvestlig retning, og derfor vil de helt vestlige dele af landet få færre byger end resten af landet.

Annonce:

Lidt bedre lørdag og søndag
Mens torsdag og fredag ser våde og kolde ud, bliver det en smule bedre lørdag og søndag, afslører den vagthavende meteorolog fra DMI.

- Især lørdag ser overbevisende ud. Det starter koldt, og der kan komme en lokal byge, men det bliver en fin dag med pænt med sol. Der kommer en let til frisk vind fra sydvest. Det bliver en ganske fin dag, lyder det fra Frank Nielsen.

Søndagen starter også fint ud, men slutter på en måde, der lægger op til en dunkel mandag morgen.

- Søndag begynder, hvor lørdagen slap. Den nordlige og østlige del får mest sol, men så trækker skyer op fra en sydvestlig retning.

- Er det faretruende skyer?

- Ja, de kan have regn med sig. Det betyder, at de sydvestlige egne får overskyet vejr med regn fra klokken 18, mens de nordlige og østlige egne får skyer over sig fra omkring midnat, siger Frank Nielsen fra DMI.

Du kan læse mere om vejret hos Vejret.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: