Annonce:
Annonce:

Torsdagens aktier: Ny stor nedtur med Mærsk og bankerne forrest

Annonce:
Følg Samfund

Efter at det danske eliteindeks, C20 Cap, onsdag havde oplevet sin største stigning siden indeksets skabelse i november 2011, vendte nervøsiteten torsdag tilbage med fuld styrke og Mærsk-aktierne helt i bund.

Facit ved børslukketid var et fald på 2,8 pct. til 892,81 efter stigningen på 4 pct. onsdag, hvor markedet revancherede noget af faldet på ca. 8 pct. samlet mandag og tirsdag.

Fra dagens begyndelse kredsede fokus meget om de udmeldinger, som den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen, kom med under en høring i Kongressen onsdag. Vurderingen blandt flere markedsdeltagere var dog, at der ikke var meget nyt fra den kant, og at nye renteforhøjelser i USA senere på året ikke er taget af bordet, selvom banken også tager udviklingen på finansmarkederne i betragtning.

Annonce:

- Jeg synes ikke, det er det, vi helt kan hænge vores hat på som argument for, at vi skal ned i dag. Jeg tror bare, det er den samme nervøsitet, som vi oplevede mandag og tirsdag omkring det overordnede billede på den globale økonomi, og hvor væksten er på vej hen fremadrettet specielt i Kina, Europa og USA, siger senioraktierådgiver i Jyske Martin Munk til Ritzau Finans.

BANKERNE FIK SMÆK

- Der er tale om et bredt "sell-off". Det rammer både defensive aktier, cykliske aktier og banker. Det er også det billede, vi ser ude i Europa. Finanssektoren er den mest faldende i Euro Stoxx 50 med et fald på over 5 pct. Det trækker også vores banker ned, tilføjer han.

Herhjemme forsatte nedturen for A.P. Møller-Mærsk, hvis B-aktie lukkede 5,9 pct. lavere i 7410 kr. efter et fald på 3,6 pct. onsdag, da selskabet kom med et skuffende regnskab for 2015. Oven på regnskabet har en stribe finanshuse sænket deres kursmål for aktien. Analytikerne hos ABN Amro gik hårdest til værks og reducerede deres kursmål med hele 3400 kr. til nu 8600 kr.

Derudover var der store hug til bankerne. Nordea lukkede 5,3 pct. lavere i 61,25 kr., Danske Bank endte 4,6 pct. lavere i 171,50, mens Jyske Bank faldt 3,1 pct. til 278,10 kr.

REGNSKABER FRA FLSMIDTH OG TOPDANMARK

Annonce:

Torsdagen bød også på regnskaber fra FLSmidth og Topdanmark. FLSmidths regnskab viste en omsætning i fjerde kvartal på 5297 mio. kr. og et driftsresultat (EBITA) på 384 mio. kr. Til sammenligning havde analytikerne ifølge Ritzau Estimates ventet 5157 mio. kr. i omsætning og 370 mio. kr. i driftsresultat. Derimod skuffede ordreindgangen i kvartalet.

- Samlet er det et neutralt regnskab med en lille pil nedad, siger aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets. FLS-aktien markerede sig stærkt med en stigning på 0,7 pct. til 218,70.

Investorerne var noget mindre begejstrede for regnskabet fra Topdanmark, som med et nettoresultat for fjerde kvartal på 278 mio. kr. da også ramte under analytikernes forventninger på 319 mio. kr. Forsikringsdriften skuffede med et teknisk resultat på 188 mio. kr. mod ventet 234 mio. kr. Aktiemarkedets dom var et fald på 6,5 pct. til 147,90 kr.

CARLSBERG FÅR LØFTET ANBEFALING

Annonce:

Carlsberg, der onsdag aflagde årsregnskab, var blandt de få positive islæt med en stigning på 1 pct. til 575 kr. Aktien nød godt af, at Danske Bank hævede anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold", efter at fjerde kvartal ifølge banken viste, at forbedringerne i bryggeriet er slået hurtigere igennem end forudset.

MERE ANALYSENYT

Norske DNB har løftet sin anbefaling af aktien i medicinalselskabet Lundbeck, der også aflagde årsregnskab for 2015 onsdag. Anbefalingen hedder nu "køb" mod tidligere "hold", mens kursmålet er løftet til 260 kr. fra tidligere 240 kr. Heller ikke Lundbeck-aktien kunne dog holde stand i det negative marked. Aktien faldt 1,4 pct. til 223,50 kr.

Blandt de mindre aktier faldt Cbrain kraftigt efter sit regnskab for 2015. Regnskabet viste en vækst i omsætningen på 25 pct. og en stigning i overskuddet før skat på 41 pct., mens det i 2016 venter en omsætningsvækst på 5-15 pct. og en indtjeningsgrad eksklusive finansielle indtægter og skat på 5-10 pct. Aktien blev handlet 13,8 pct. lavere til 44,40 kr.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: