Tortur og brutal vold: Fem tilskuere besvimede under teaterstykke

Omkring 40 udvandrede fra teatersalen

Teaterstykket 'Cleansed' har vakt furore. Foto: Stephen Cummiskey
Teaterstykket 'Cleansed' har vakt furore. Foto: Stephen Cummiskey

Voldsomme scener med tvangsfodring, tortur, voldtægt og en karakter, der får sin tunge skåret ud tyve minutter inde i forestillingen, har skabt ekstra drama for pengene hos publikummet til teaterstykket ’Cleased’ på National Theatre i London.

I løbet af den første uges visning af teaterstykket, er fem personer besvimet, mens omkring 40 personer er udvandret fra teatersalen. Det skriver The Guardian.

Under en af forestillingerne blev lyset tændt, og teatervagter hastede ind for at hjælpe en mand, der var kollapset.

Stykket handler om et universitet, der udvikler sig til en sadistisk, totalitær institution. Det er skrevet af Sarah Kane, der begik selvmord som 28-årig, og instrueret af Katie Mitchell.

Instruktøren medgiver, at stykket også har trukket veksler på skuespillerne, der alle har haft mærkelige mareridt med ekstreme begivenheder.

- Vi bliver nødt til at grine meget for at balancere fortvivlelsen og mørket i materialet, siger hun til Radio 4 ifølge Guardian.

Anmelderne har været blandede i deres vurdering af stykket. Daily Mail gav kun en stjerne og beskyldte stykket for at vise umotiveret vold, mens Guardians teaterkritiker mente, at stykket efterlod ham med en følelse af at være ’drænet snarere end chokeret ind i en ny bevidsthed’.

Norske Dagbladet bringer et billede, der i endnu højere grad giver en ide om de voldsomme scenere. Det kan ses her.