Total Corona-forvirring: Folk googler 'Corona beer virus'

Har du også lige googlet, om den mexicanske øl har noget med virussen at gøre?

Se hvordan coronavirus smitter og hvilke symptomer man skal være opmærksom på her. Video/redigering: DR Nyheder/Reuters via Ritzau Scanpix/Anders Olsen

Hvordan bliver man smittet med coronavirus? Hvor farlig er den? Og har den egentlig noget at gøre med den populære mexicanske Corona-øl?

Siden de første tilfælde af smittede med coronavirussen blev konstateret i USA i sidste uge, er der sket en stigning på over 1100 procent på Google-søgninger i USA på ordene 'corona beer' og 'corona beer virus'.

Det viser data fra Google Trends, der er udviklet af Google og som analyserer populære søgninger på tværs af lande og sprog.

Tallene i Google Trends giver det højeste antal søgninger værdien 100. Tallet 50 indikerer således halvt så mange søgninger som på den dag, et ord blev søgt allermest på Google.

Stigningen viser tydeligt en sammenhæng med antallet af coronavirus-tilfælde i USA. Frem til 19. januar havde databasen ingen registrerede søgninger (fordi der ikke har været data nok til at registrere det på Google Trends) på 'corona beer virus'.

23. januar, hvor den første patient i USA fik konstateret coronavirus - en mand i 30'erne fra Snohomish County i Washington - begyndte søgningerne på de tre ord at stige.

25. januar er den dag, hvor flest mennesker i USA har søgt på 'corona beer virus' inden for de seneste 30 dage.

Det samme gør sig gældende for amerikanske søgninger på ordene 'corona beer'. Her viser data, at amerikanerne efter 20. januar er begyndt at søge mere efter den mexicanske øl på google. 25. januar viser Google Trends værdien 100 i søgninger på 'corona beer' de seneste 30 dage. Til sammenligning lyder tallet 14. januar på 12.

I Danmark er der ikke tilstrækkeligt med data på søgningen 'corona øl virus'. Men tendensen viser sig også herhjemme i forhold til Google-søgninger på 'corona-øl'.

Her faldt det højeste antal søgninger - altså værdien 100 - 26. januar 2020 (den senest registrerede dag på Google Trends). Til sammenligning var værdien 5. januar 0, og siden da er antallet af søgninger steget støt.

Dataene viser også, at det hovedsageligt er i Nordjylland, folk søger på 'corona øl' på Google.

 

Men lad os lige for en sikkerheds skyld slå fast, at coronavirussen ud over navnet, ikke har nogen sammenhæng med den mexicanske lager-øl.

Coronavirussen er en ny type corona-virus, som er årsag til et udbrud af lungebetændelse i byen Wuhan i det centrale Kina. Ordet coronavirus dækker ifølge videnskab.dk over en stor familie af forskellige typer virusser. Både SARS- og MERS-virusserne er også en del af coronavirus-familien. Den nye coronavirus har fået navnet 2019-nCoV.

Den mexicanske øl Corona ramte for første gang markedet med det navn i 1925 - altså 40 år før coronavirus blandt mennesker blev opdaget i 1965.

 

126 kommentarer
Vis kommentarer