Annonce:
Annonce:

Total får ophævet suspendering i sag om skiferboring

Energistyrelsen er klar til at ophæve fransk firmas suspendering af prøveboringer efter skifergas

Annonce:
Følg Samfund

Når alle nødvendige tilladelser fra miljømyndighederne er indhentet, kan prøveboringerne efter skifergas i Nordjylland fortsætte, er Total blevet meddelt tirsdag.

Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Det franske energiselskab har tidligere brugt et kemikalie uden tilladelse under prøveboringen, hvilket suspenderede arbejdet.

- Energistyrelsen har i dag vurderet, at borearbejdet vil kunne genoptages, når miljømyndighederne har givet endelig godkendelse, skriver styrelsen.

Mandag overtog Miljøministeriet ansvaret for at vurdere de miljømæssige forhold i forbindelse med energiselskabets prøveboring efter skifergas i Frederikshavn Kommune.

5. maj afgjorde Energistyrelsen, at borearbejdet skulle indstilles, da Total havde benyttet et kemikalie, der ikke er omfattet af den eksisterende miljøvurdering, en såkaldt VVM-redegørelse.

- 8. maj modtog Energistyrelsen redegørelsen fra Total, hvori Total har beskrevet, hvordan det vil sikre, at der ikke fremover sker fejl. Total har indført nye procedurer til kontrol af håndtering af kemikalier, skriver styrelsen.

Procedurerne omfatter lagerstyring med blandt andet daglige lister over, hvilke kemikalier der er på lageret, hvilke kemikalier der anvendes og i hvilke mængder.

De kemikalier, der endnu ikke er godkendt til anvendelse, vil blive mærket tydeligt og vil blive opbevaret adskilt fra de godkendte kemikalier, lyder det ifølge Energistyrelsen.

Miljøministeriet er ansvarlig myndighed for miljøtilladelser, hvis Total vil søge om at gå videre i sin efterforskning med såkaldt frakturering af undergrunden for at lede efter skifergas.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: