Totalkredit hæver bidragssatsen på dit realkreditlån

Lån i Totalkredit eller Nykredit: Se her hvor meget dyrere dit lån bliver

(Foto: Emil Ryge Christoffersen)
(Foto: Emil Ryge Christoffersen)

100 kroner om måneden efter skat.

Så meget stiger bidragssatsen på dit realkreditlån i Totalkredit og Nykredit i gennemsnit for hver million kroner, du har lånt.

Stigningen er dog ulige fordelt. Dyrest bliver det for boligejere med et F1 eller F2 lån. Her stiger prisen med hele 230 kr. om måneden, mens boligejere med fast rente og afdrag slipper med 80 kr. om måneden.

Med de bebudede stigninger, der træder i kraft 1. juli, bliver Totalkredit det dyreste selskab på markedet for boligejerne.

Nyheden om de højere bidragssatser kommer samtidig med, at Nykredits koncernchef, Michael Rasmussen, meddeler, at det kundeejede Nykredit har besluttet at gå på børsen for at skaffe mere kapital.

Mangler 25 milliarder

Ifølge Michael Rasmussen mangler Nykredit 10 milliarder kroner frem til 2019 på grund af krav fra EU. Men ikke nok med det. Michael Rasmussen regner med, at der som følge af nye krav skal skaffes yderligere 15 milliarder kroner i kapital efter 2019.

- De penge kan vi ikke skaffe alene gennem prisforhøjelser og besparelser. Derfor varsler vi i dag en prisstigning for boligejere med et realkreditlån for at forbedre indtjeningen og samtidig sikre den kapitalpolstring, der er nødvendig på grund af de kommende kapitalkrav, siger Michael Rasmussen.

Kunde-kroner

Som plaster på såret bebuder Nykredit, at en del af overskuddet skal gå tilbage til kunderne i form af 'kundekroner'. De skal komme fra det afkast, som Michael Rasmussen forventer fremover, når børsnoteringen er på plads om et år eller to, og de mange milliarder til polstring er kommet i kassen.

Michael Rasmussen kunne dog ikke i går sige noget om, hvornår kunderne vil se de første 'kunde-kroner, så indtil videre er det 'fugle på taget'.

- Det kan jeg ikke svare på. Men jo før vi får pengene, jo hurtigere kan vi komme i gang, siger han.

Nykredits bestyrelse har i øvrigt også indstillet, at man sælger de attraktive bygninger på Københavns havnefront, hvor selskabet i dag har hovedsæde. De forventes at indbringe godt 1 milliard kroner.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.