Totalkredit-kunder: Det er helt til grin

Det er jo vores egne penge, siger talsmand for de utilfredse kunder om Totalkredits udspil med kundekroner

Her forsøgte Ekstra Bladet at sælge kaffe med skyhøje gebyrer

De utilfredse kunder i Totalkredit har kun hån til overs for Totalkredits udspil med de såkaldte kundekroner.

- Wow, vil de give os penge tilbage til næste år. Men det er jo vores egne penge, siger Chesten Ibsen, der var med til at grundlægge foreningen Fairbidragssats, der i dag samler tusindvis af vrede Totalkredit-kunder.

Realkreditselskabet Totalkredit har været i modvind, siden det i februar blev meldt ud, at man planlægger en forhøjelse af bidragssatserne.

Nu kommer selskabet - der ejes af Nykredit - med deres bud på, hvordan de såkaldte kundekroner skal udbetales.

Helt konkret vil kunderne få en kontant rabat på bidragssatserne på 250 kroner pr. lånt million fra og med tredje kvartal 2017 og de følgende tre kvartaler.

Samfund - 17. mar. 2016 - kl. 13:54 Totalkredit bøjer sig: Nu giver de kunderne rabat

Konceptet med kundekroner blev lanceret tidligere på året, uden at det dog blev konkretiseret nærmere. Men det er altså sket nu.

- Vi er klar over, at det ikke modsvarer den bidragsstigning, der er meldt ud. Men jeg håber, at denne indledende fase af kundekroner giver et første billede af, hvad modellen kan, siger Michael Rasmussen, der er bestyrelsesformand for Totalkredit og koncernchef i Nykredit.

Udmeldingen har dog ikke formildet de vrede kunder.

- Hvis Totalkredit vil give os nogle kundekroner, så er det fint. Men så kunne de starte med at give os dem og ikke tage dem fra os først. Det er jo at fodre hunden med dens egen hale, siger Chresten Ibsen.

Han tilføjer, at modellen stadig forekommer noget uklar.

- Og når noget er uklart, så er det sjælden til kundernes bedste.

Kunder raser

På facebooksiden Kritiske interessenter i Nykredit og Totalkredit begynder det også at vælte ind med kommentarer. Og de lægger ikke fingrene imellem:

- Jamen så bliver jeg da glad - de resterende 6000 kr. om året, som vores bidragssats er steget med, siden vi optog lånet, kommer vel også i år 2018 og selvfølgelig tilbagebetales de også, hvis....når jeg skifter TK ud i efteråret. Bøvs mand - fy for en skefuld,  siger Søren Haese.

Christian Garrelts  er lige så kontant:

- Jeg vil sgu ikke have deres hold kæft bolche.

Afhænger af overskud

Ifølge Nykredit vil størrelsen af kundekronerne de næste år afhænge af Nykredit-koncernens finansielle resultater. Også kunder i Nykredit vil blive omfattet af modellen.

- Hvor mange kundekroner, vi her kan give til både kunder i Nykredit og Totalkredit, afhænger blandt andet af, hvor godt forretningen går, samt hvor mange penge, Foreningen Nykredit tildeler Nykredit og Totalkredit, siger Michael Rasmussen.

Totalkredit og Nykredit forventer ikke, at kundekronerne bliver indkomstskattepligtige, men har ikke kunnet få det bekræftet af skattemyndighederne.

Foreningen Nykredit vedtog i begyndelsen af marts at give 600 millioner kroner til Totalkredit, og det er disse millioner, der danner grundlag for den første uddeling af kundekronerne.

69 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere