Tove i Sverige dropper dansk statsborgerskab

Danske Tove Warris mener ikke, Danmark behandler flygtninge ordentligt. Derfor vil hun ikke være dansker længere

Tove Warris mener, at Danmark skal vise menneskelighed overfor de flygtninge, der kommer til landet (Privatfoto).
Tove Warris mener, at Danmark skal vise menneskelighed overfor de flygtninge, der kommer til landet (Privatfoto).

Selvom 88-årige Tove Warris har boet i Sverige siden 1956, har hun fulgt med i Danmarks frygtningepolitik. Og hun er langt fra imponeret. I tirsdags valgte hun, at hun ikke længere vil være dansker.

- Jeg har opsagt mit danske statsborgerskab, for jeg synes ikke, at I behandler flygtninge godt nok i Danmark. Danmark har altid været et godt land, men I tager ikke imod fremmede. I er - undskyld mig - lidt egoistiske, fortæller Tove Warris til Ekstra Bladet, som torsdag også har givet et interview til Aftonbladet.

Tove Warris har allerede søgt om svensk statsborgerskab. Hun fortæller, at den nye Venstre-regerings flygtningepolitik har gjort det nemt for hende at træffe beslutningen.

Se også: Svenskere i kø for at bytte med Tove: Vil hellere være danske

- Det var fuldstændig tåbeligt, at Inger Støjberg indrykkede annoncer i libanesiske aviser. Hun kunne have brugt pengene på at hjælpe flygtningene i stedet for, fortæller Tove Warris til Ekstra Bladet.

Hun mener, at statsminister Lars Løkke lader situationen sejle og mangler at tage ansvar. Hun roser samtidig den svenske statsminister Stefan Löfven for, at han er mødtes med den tyske kansler Angela Merkel for at nå frem til en løsning.

nationen - 9. sep. 2015 - kl. 10:26 Flovt at være dansker: Forstår godt flygtninge vælger Sverige

Flygtninge i Sverige har det bedre

Tove Warris mener, at Danmark burde efterligne Sverige, når det kommer til landets behandling af de mange flygtninge.

- De bliver selvfølgelig indkvarteret i starten, men så får de lov til at bo frit og lære svensk. De bor ved andre familier eller i lejligheder, så de hurtigere bliver integreret i landet. De får en mulighed for at skabe sig et liv i Sverige, hvor de kan klare sig, fortæller hun til Ekstra Bladet.

Hun forstår udmærket godt, at de flygtninge, der kommer til Danmark, hellere vil videre til Sverige.

- Danmark har sendt et signal om, at I ikke vil have dem. Så de har jo ikke lyst til at være hos jer, understreger Tove Warris overfor Ekstra Bladet.

Jeg beundrer menneskesmuglerne

Flere danskere har inden for de seneste par døgn valgt at trodse loven og transportere flere flygtninge til målet i Sverige. Noget, som Tove Harris beundrer sine tidligere landsmænd for.

- Jeg håber, at flere vil få flygtningene herover. Generelt mangler I den menneskelighed, der findes i Sverige, mener Tove Warris.

Tove Warris flyttede til Sverige i 1950'erne, da hendes mand fik tilbudt et arbejde i Stokholm. Hun har to døtre, som, på trods af deres mors beslutning, har valgt at beholde deres danske statsborgerskab.

108 kommentarer
Vis kommentarer