Træt af Pistortion: Jeg vil bare gerne tidligt i seng

Henrik Qvortrup finder det urimeligt, at det er de unge, fulde og glade festivalgængere til Distortion hopper på biler, tisser i gården uden konsekvenser. De har taget patent på byen, mener han. Se hvorfor her

Mads Kastrup og Henrik Qvortrup er yderst uenige om, hvorvidt Distortion skal præge bybilledet en gang om året.

- Jeg vil ikke være med til, at Mads (Kastrup. red.) og hans medløbere har patenteret hvad det vil sige at bo i en storby, fortæller politisk journalist og forfatter, Henrik Qvortrup til Ekstra Bladet.

Han var inviteret til debat i studiet overfor Ekstra Bladets egen debatredakør, Mads Kastrup, og ikke just overraskende gik bølgerne højt, da temaet var Distortion.

Udover deres sommerlige hvide påklædning, er det ganske lidt, de to debattører har til fælles, når det kommer til holdninger om gadefestivaller. Se hvilke i klippet øverst.

Henrik Qvortrup forklarer, at han sådan set bare gerne vil kunne gå tidligt i seng, holde sig fra fra tis i gården og undgå at blive generet af stank og larm, når Distortion hvert år overtager Københavns brokvarterer.

Qvortrup angriber gadefest: Jeg vil have ro og nul pis

Sov sødt
- Jeg havde faktisk dejligt nemt ved at falde i søvn, fortæller Mads Kastrup, der i første omgang reagerede på Henrik Qvortrups facebookopslag om samme emne.

- Musikken blev slukket klokken 22, så der havde jeg allerede let ved at gå i seng og sove uforstyrret.

Baldret Berlingo
Mads Kastrup kalder Henrik Qvortrups holdninger småborgerlige, og mener ikke, det er rimeligt, at resten af byen skal tage hensyn til de utilfredse og til tider sarte beboerer.

- Herregud, det er én dag om året i hver bydel. Selvfølgelig må man ikke hoppe på biler, eller hærge borgeres ejendele med vilje, men det er at gå for vidt, at dæmonisere en hel gruppe mennesker, der alle nyder at besøge Distortion, siger Kastrup.

Svineri: Fatter ikke Distortion får tilladelse i disse tider

Bemærkningen om bilen kommer efter, at en lille videobid af en flok unge mennesker på taget af en Berlingo er gået viralt. Videoen er blevet et oplagt udgangspunkt for diskussionen om gadefesten og dens gæsters opførsel. Og om hvorvidt festlighederne bør finansieres med tilskud fra Københavns Kommune.  

Den ødelagte bil efter de unge mennesker har danset Distortion-dans på taget af den på Nørrebro onsdag. Opslaget med billedet her var også anledningen til, at Henrik Qvortrup i første omgang blandede sig i debatten.

Her kan du se hele debatten i fuld længde.